Sigorta İçin Gerekli Belgeler

Sigorta İçin Gerekli Belgeler

Yeni işe başlayanlar için son derece önemli bir yere sahip olan sigorta için gerekli belgeler toplandıktan sonra iş yerine teslim edilmesi gerekmektedir. İşe başlanacağı zaman sigorta girişi yapılması adına iş yeri çalışacak kişiden bir takım belgelerin tamamlamasını talep etmektedir. İş yeri tarafından talep edilen belgelerin güncel olması ve çok daha kısa süre içinde hazırlanması çok önemli olmaktadır. İlk sigorta girişi adına gerekli olan belgeler ve bu belgelerin nereden, nasıl alınması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmak çok daha kısa sürede tamamlanması adına önemli olmaktadır.

Sigorta İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

İlk defa sigorta girişi yapılacak olan kişiler için bazı belgelerin yapılması istenmektedir. Bu belgelerin tamamlanması ile iş yeri tarafından sigortası başlayacaktır. Sigorta için gerekli olan belgeler nelerdir? İşte sigorta yapılabilmesi için talep edilen belgeler şunlardır;

  • Adli sicil kaydı,
  • Aile bildirim formu,
  • İkametgah belgesi,
  • 2 tane vesikalık fotoğraf,
  • Sağlık raporu,
  • İlgili olan iş yerinin vermiş olduğu ve doldurulması gereken iş başvuru formu,
  • Diploma fotokopisi veya mezuniyet belgesi,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Nüfus cüzdan sureti,

Sigorta başlangıcı için gerekli olan tüm belgelerin eksik olmadan tamamlanması halinde teslim edilmesi gerekir. Belgeler teslim edildiği günün sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu primleri ödemeye başlayacaktır.

Sigorta İçin Gereken Belgeler Nereden Alınır?

Sigorta için gereken belgeler nereden alınır? Genel olarak ilk sigorta girişi için gerekli olan belgelerin nereden alındığı belgelerin çok daha kısa sürede tamamlanması bakımından çok önemli olmaktadır. İşe giriş için gerekli olan sağlık raporu özel hastanelerden alınması mümkün olmazken hekimlerin OSGB iş yeri hekimi olması gerekir.

İkametgah belgesi almak için e- devlet üzerinden mümkün olmaktadır. Adli sicil kaydı olan belge sabıka kaydı olarak geçmektedir. Bu belgenin alımı son derece kolay olmakta ve e- devlet üzerinden alınmaktadır. Fotoğraflar ise en son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmekte ve arka fonun beyaz olmasına dikkat edilmelidir. E- devlet üzerinden diploma talebinde bulunmak yeterli olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...