Sanal Tur Nasıl Yapılır?

Sanal Tur Nasıl Yapılır?

Sanal Tur Nasıl Yapılır? Günümüzde artık çoğu işlevin internet ortamına taşındığını düşünürsek neden gezdiniz mekanları da internet ortamından ziyaret edilmeyelim diye düşünmeye başlar insan. Kısaca Sanal Tur olarak adlandırabileceğimiz turistik yerleri İnternet üzerinden ziyaret edebiliriz. Peki bahsettiğimiz bu sanal tur nasıl yapılır?, gelin size Bunun hakkında bilgi verelim.

Sanal Tur ile gidip göremeyeceğimiz yerleri İnternet üzerinde çeşitli programlar sayesinde kolaylıkla görebiliriz. Örnek vermek gerekirse evinizde otururken canınız Paris’i gezmek isterse internet üzerindeki programlar sayesinde Hiçbir emek ve maliyet harcamadan Paris hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. İşte buna sanal tur denir.

Sanal tur yapmak için çeşitli programlar kullanılmaktadır. Örnek vermek gerekirse her Google Earth gibi programlar bizi dünyanın öteki taraflarındaki yerlere kolay bir şekilde gidebilmemize olanak sağlar.

Google Earth ile gitmek istediğimiz yer için arama butonuna bölgenin ismini yazarak uydu görüntüsüne ulaşabiliriz. Uydu görüntüleri sayesinde oluşturulan bu program Günümüzde çok gelişmiş ve üç boyutlu olarak gezmenize olanak sağlamaktadır. Yatağınızda uzanırken Almanya’nın Berlin kentinde sokakta yürümek isterseniz bu program ile gezinti yapabilirsiniz.

Google Earth Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Earth isminden de anlaşıldığı gibi Google tarafından geliştirilen çok kaliteli bir programdır. Web sitesi üzerinden de bu programı erişebileceğiniz gibi bilgisayarınıza da yükleyebilirsiniz. Bilgisayarınıza program olarak yüklemeniz size daha hızlı bir deneyim sağlayacaktır. Optimize edildiğinden dolayı program internet sitesi üzerinden gezinti yapmaktan daha elverişlidir. Hemen bu programı kullanmak için arama motorlarından Google Earth yazarak çıkan siteye girebilir ya da “Google Earth indir” yazarak programı indirebilirsiniz.

Sanal tur sayesinde hiçbir maliyet ortaya çıkmadan farklı milletlerin şehirlerini öğrenebilirsiniz. Elbette gerçek olarak gidip görmek kadar size haz vermese de bilgilenmek amaçlı olarak bu sanal turlar size büyük avantajlar sağlayacaktır. Sanki kendinizi o sokakta yürüyor gibi hissedeceksiniz. Belki tek dezavantajı oraya gidip fotoğraf çekemeyecek olmanız. Yine de denemesi bedava olduğundan bu Size hiçbir zarar vermeyecektir. Elbette maddi imkanlarımız var ise size gerçek turlar yapmanızı tavsiye ederiz. Şimdiden yapacağınız sanal turlar için iyi keyifler dileriz. Ayrıca konu ile ilgili “Sanal Gerçeklik Nedir? Nerelerde Kullanılır?” makalemize göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...