RTX 3050 ve 3050 Ti Laptoplar Geliyor

Oyun laptopları arasında oldukça popüler bir marka olan NVİDİA, RTX 3050 ve 3050 Ti Laptoplarının tanıtımını gerçekleştirdi. Son yıllarda 3060, 3070 ve 3080 gibi ekran kartlarına sahip olan laptoplar oldukça yaygınlaştı. NVİDİA markası yeni tanıttığı modellerle hem bütçe dost hem de teknoloji harikası oyun laptopları olarak piyasada yerini almaya başlayacak.

NVİDİA, orta ve giriş seviyeye uygun olarak tanıtılan laptoplar önümüzdeki günlerde satışa sunulacağı bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde RTX 3050 ve 3050 Ti laptop modellerinin tanıtımını yapan NVİDİA markası, oyun severleri heyecanlandırdı. Yeni özellikleri ve güncellemeleriyle orta seviye ve giriş seviyedeki oyuncular için üretileceği belirtildi.

RTX 3050 ve 3050 Ti Özellikleri

Oyun laptop markası arasında yıllardır adından söz ettirmeyi başaran NVİDİA markası yeni tanıttığı laptop modelleriyle de herkesin ilgisini çekmeyi başardı. RTX 3050 ve 3050 Ti özellikleri ile de herkesin beğenisini topladı. Özellikle ekran kartının diğer nesil laptoplara göre daha gelişmiş ve 2 kat daha hızlı olması ilk dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.

RTX 3050 ve 3050 Ti modelleri, yüksek performans gerektiren ve oldukça popüler olan oyunları da rahatlıkla oynatabilmektedir. Bu özelliği sayesinde birçok oyun severin dikkatini çekmeyi başardı.

Yeni geliştirilen özelliklerinden bir tanesi de grafik ve video düzenleme özeliğidir. AdobePremiere Pro, DaVinciResolve ve Blender gibi programları bu özellik sayesinde kullanılabilecektir. Yeni ekran kartının diğer nesil laptoplara göre daha hızlı olması bu programları kolay ve hızlı bir şekilde kullanmayı sağlamaktadır.

NVİDİA RTX 3050 ve 3050 Ti modellerinin ekran kartları hakkında önemli bir nokta dikkat edilmesi gerekir. Yeni güncellemeler ve gelişmelerle birlikte ekran kartının diğerlerine göre hızlı olacak olmasından dolayı laptop kasalarının kalınlaşacağı ve ağırlaşacağı da tahmin edilmektedir. Yüksek ve hızlı bir performans için soğutma oldukça önemli olduğu için laptop kasaları da bu tahminler üzerine kalınlaşacağı söylenmektedir. Ekran kartları hakkında bilinmesi gereken bir diğer önemli nokta ise; bu ekran kartlarının Acer, Lenovo, MSI gibi markalar ve üreticiler tarafından üretilecek olmasıdır.

RTX 3050 ve 3050 Ti laptop modellerinin bu yaz başında da piyasaya sürüleceği bilinmektedir. Fakat şu an yaşanan ekran kartı stoğundan dolayı bu sorunun kısa süre içerisinde çözülüp çözülmeyeceği de büyük bir soru işareti olarak yer almaktadır.

NVIDIA RTX Studio Laptoplar

NVİDİA markası, RTX 3050 laptoplarının yanı sıra RTX Studio laptoplarının da tanıtımını gerçekleştirdi. Profesyonel kullanıcılar için üretilen Studio laptopların satışı da kısa süre içerisinde başlayacaktır. Özel olarak geliştirilen bu model NVİDİA Studio Sürücüsü ile üretkenlik geliştirmektedir.

Firmadan yapılan açıklamalara göre NVİDİA RTX 3050 ve 3050 Tİ fiyatları 799 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacaktır.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...