Protez Diş Nasıl Yapılır

Protez Diş Nasıl Yapılır?

Protez diş nasıl yapılır? sorusu diş sorunu yaşayan kişiler tarafından oldukça fazla merak ediliyor. Genel olarak daha güzel bir diş görünümüne sahip olmak isteyen kişiler tarafından sıkça uygulanan bir yöntemdir. Protez dişlerin yapımı için genel olarak porselen ya da akrilik malzeme kullanımı tercih edilir. Protez diş yaptıracak olan kişilerin ilk olarak muayene olması gerekir.

Uzman bir diş hekimi tarafından yapılan detaylı muayene sonrasında işleme karar verilir. İlk olarak ölçü alımı yapılır. alt ve üst çene ölçümü yapıldıktan sonra ise ölçülere göre protez dişin uygun boyutlarda üretilmesi sağlanır. Muayene ve kontrollerin yapılması, protez diş veya dişlerin üretimi sonrasında uygun zaman diş hekimi tarafından işlem yapılır.

Protez Diş Nedir?

Dişlerini kaybeden kişilerin için yapılan bir uygulama olarak protez diş uygulaması ön plana çıkıyor. Özel olarak hazırlanan ve zararsız olan yapay dişlere protez diş adı verilir. Ağız ve diş sağlığına dikkat etmek son derece önemlidir. Aksi takdirde sağlık açısından çeşitli problemler meydana gelebilir. Tedavilerin yeterli olmadığı durumda diş kayıpları meydana gelebilir. Bu kayıpların yerine diş eklenmesi de protez diş uygulamasıdır.

Protez diş nasıl yapılır diye merak eden kişiler oldukça fazladır. Diş hekimi tarafından uygun kontrollerin yapılması ve ölçülere göre protez diş üretilmesinden sonra uygulama yapılır. Genel olarak ağız ve diş sorunlarında ilk olarak dişi kurtarma yöntemi tercih edilir. Ancak bunun mümkün olmadığı durumlarda ise protez diş tedavisine başvurulur.

Protez Dişlerin Çeşitleri Nelerdir?

Protez dişlerin tek bir tipi yoktur. Diş doktorunuz ile görüşerek uygun bir protez diş tipini tercih edebilirsiniz. Diş hekimleri bu noktada sizlere en iyi seçenekleri sunacaktır. Genel olarak protez diş çeşitleri şunlardır:

  • Sabit protez diş

  • Hareketli protez diş

  • Parsiyel protezler

  • Total protezler

  • Diş üstü protezler

  • İmmediat protezler

  • İmplant üstü protezler

Genel olarak kullanılan diş protezlerinden bazıları bunlardır. Protezlerin üretimi ve benzeri özellikleri değişkenlik gösterebilir. Protez diş nasıl yapılır öğrenmek isteyenler bu diş tiplerini tercih edebilir. Bu konuda detaylı bilgi almak için https://www.hizliresim.com/blog/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...