PC Hız Testi Nasıl Yapılır? 2022

PC Hız Testi Nasıl Yapılır?

Bilgisayarlarla ilgili bazı konularda merak içinde olabilirsiniz. Bilgisayarınız ne kadar hızlı ya da hız testindeki sonuçları nasıl merak ediyor olabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere 2022 pc hız testi konusunda yeni çözümler üzerinde duracağız. Pc hız testi yaparak bilgisayarınızla ilgili güncel olan verilere kolaylıkla erişebilir ve çözümleri de aynı şekilde ön plana çıkarabilirsiniz. Bir çeşit kıyaslama ya da bilgisayarla ilgili sistem odağı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi kendinize göre kullanmak isterseniz, performans hızını da hemen öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarınızın hızını doğrudan Widows uygulamaları üzerinden test edebileceğiniz gibi 3. Parti yazılımlar ile de öğrenebilirsiniz. Windows bu konuda kendi uygulamaları ile sizlere bilgisayar hız testi imkanı sunuyor. Bu yazımızda en azından özet haliyle sürecin nasıl ilerlediğini göreceğiz.

Bilgisayar hız testi nasıl yapılır? Pc üzerinden hız testi ölçüm nasıl yapılır?

Bilgisayarınızın hızından emin olmak istiyorsanız test yaptırmanız gerekiyor. Bu konuda aşamalar şu şekilde olacak.

  • Öncelikle Windows üzerinden bilgisayar performans testi ile ilgili arama çubuğuna ulaşın,
  • Arama çubuğuna girin ve çalıştır bölümüne ulaşın. Çalıştır yazarak enter tuşuna basın ve menüye ulaşın.
  • Çalıştırın içine PERFMON yazın ve enter tuşuna basın.
  • Sonra da VERİ TOPLAYICI KÜMELER seçeneğine ulaşın.
  • Ardındanda Veri toplayıcı kümeler kısmının hemen altında bulunan SİSTEM kısmına giriyoruz ve SYSTEM PERFORMANSI bölümüne sağ tıklıyoruz ve başlat diyoruz.

Bu işlemlerden hemen sonra ortalama 60 saniyelik bir süre karşımıza çıkıyor. Bu sayede de bir veri toparlanıyor. Bilgisayarınız 1 dakikalık süre içerisinde veri toplama işlemini organize edecek ve raporlar kısmına girin.

Ardından tarih ve saat bilgisi için rapor bölümüne tıklıyoruz. Açılan rapor bilgisayar hız testi ile ilgili detaylı bilgiye de ulaşmış oluyorsunuz.

PC Hız testi konusunda açılan raporu detaylı incelerseniz, bu alanda hangi özelliklerin nasıl işlediğini görebilirsiniz. Durum kısmında normal ve boş bizlere performans hakkında da bilgi veriliyor. Daha detaylı bilgi için CPU, Ağ, Dsk ve istatistikler Raporlarla karşımıza çıkıyor. Programlar aracılığı ile bilgisayar hız testi de yapabilirsiniz.

Programlar aracılığı ile bilgisayara hız testi nasıl yapılır? 2022 pc hız testi

Bilgisayarlarınıza yükleyeceğiniz programlar sayesinde daha net hız testleri yapabilirsiniz. Bilgisayar hız testi yapmak için belirli programlar indirebilirsiniz. PC User Benchmark uygulaması bu konuda önemli bir yere sahiptir.

Bu uygulama ücretli bir uygulamadır. Bilgisayar test programı olarak ön plana çıkarılan PerformanceTEST programı, online olarak üyelik istiyor. Bu üyelikle birlikte ücretsiz deneme sürümüne erişebilir ve test yapabilirsiniz. Ardından süreç şu şekilde ilerliyor:

  • Öncelikle hız testi için User Benchmark sitesine ulaşın ve giriş yapın,
  • Daha sonrasında sitede yer alan Free Download butonuna basın ve hız testimizin tamamlanmasını bekleyin. Program inince hemen kurulumunu gerçekleştirin. Bu işlem çok uzun sürmeyeceği için hızlı bir yapıda ilerlemiş olacaktır.

İndirme işlemimiz bittiğinde, bilgisayarımıza programı kurarak, bilgisayar performansımızı ölçme işlemine geçebileceğiz.

Site içerisinde yer alan “User Guide” kısmına tıklayarak yeterli İngilizce seviyeniz varsa programın detaylı rehberini edinebilirsiniz. Fakat, kullanım için detaylı öğrenmenize gerek kalmayacak. Programın gayet sade ve çok işlevli kullanım testleri mevcut.

 

Bilgisayar hız testi programları ve benzeri yazılarımız için, her gün güncellenen blog kısmını takip edebilirsiniz. Kafanıza takılan, konu ile ilgili her türlü soruyu, yorumlar kısmından bizlere sorarak cevap talep edebilirsiniz.

Profesyonel olarak pc hız testi yapmak istiyorsanız, alternatif uygulamalara da göz atabilirsiniz. Bu işlemler sayesinde hızınızı öğrenmek işinize çok yarayacaktır. Bilgisayarınızın hız testini öğrenmek size ne katabilir? Gelin buna da cevap verelim.

Bilgisayarınızın hızın öğrenmek istiyorsanız uygulamalar hızlı bir şekilde test yapıyor ve hız oranına cevap veriyor. Hızın düşüklüğü ya da yüksekliğine göre yeni aksiyonlar alabilirsiniz. Bu aksiyonlar herkesi farklı aşamalarda ön plana çıkarmaktadır diyebiliriz. Geç kalmayın ve sizler de bu süreçlerin tamamını ön plana çıkarmaya başlayın. Eksiklik var ise bu eksiklikle ilerleyebilirsiniz. Ya da alternatif uygulamalar ile çözümleri ön plana çıkarabilirsiniz. Geleneksel seçimler, hepimiz için önemli olsa da, bilgisayarınızı hızlandırmak için uygulamalarla düzenleme yapabilmek önemli olacaktır. Bu yüzden pc hız testi 2022 için önerilerimiz bu şekilde olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...