Papa Francis Hastaneye Yatırıldı

Papa Francis 2013 yılında göreve gelmiş olup bu süreçten sonra ciddi hastalıkları ile anılmayarak bu nedenle ani bir biçimde hastaneye yatışı birtakım sıkıntıları da beraberinde getirmiştir. Papa Francis ile ilgili tüm bilgilere Vatikan basın bürosu üzerinden erişebilmek mümkün olup bu hastaneye yatışın ani bir durum olmadığı ancak önceden tarihi alınan bir ameliyat odluğunu belirtmiştir.

Ameliyatın olumlu geçeceğine inanılan ve alanında uzman doktorlar ile yapılacağını da belirerek aslında bir sıkıntı olmadığını dile getirmiştir. Ameliyatın Divertikül stenozu için yapılacak bir ameliyat odluğunu belirterek bu nedenle b alanda uzman bir ekip ile çalışacağı iletilmiştir. Ameliyatı yapacak uzmanın da sindirim cerrahisi uzmanı olduğu eklenmiştir.

Papa Francis’in Hastalığı

Papa Francis’in hastalığı basit bir hastalık olmamakla birlikte çözümü mümkün bir hastalık olması nedeniyle endişe edilecek bir durum bulunmadığı söylenmektedir. Divertikül aslında bir kesedir ancak dışarı taşık bir kese olmaktadır. Özellikle dışkıda kan veya ağrı problemleri çekiliyorsa bu ciddi bir belirtidir. Özellikle yaşı geçkin kişilerin yarısında dahi görülebilen bir hastalık olması nedeniyle yaygın olduğu kadar çözümü de mümkün bir hastalıktır.

Bu hastalık ile ilgili haberler de bunu kanıtlar nitelikte olup hastalığın hafife alınacak bir yanı da yoktur. Alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından yapılıyor olması ise kişiye inananlar tarafından ciddi bir rahatlatıcıdır. Ancak Divertikül hastalığı hafif bir aşamada ise çözümü kolaydır ve ameliyata gerek bulunmamaktadır ancak ameliyata girilecek ise bu da hastalığın ciddi bir aşamaya geldiğini gösterir niteliktedir. Sevenleri endişe duysa da Tıp ve Cerrahi bölümü Sindirim Cerrahisi Kompleksi Operasyonel biriminin başımdaki isim olan Prof. Sergio Alfieri bu ameliyatı yapacak olup Papa da bu nedenle Roma’ya gitmiştir.

Papa Francis Ameliyat Olacak

Papa Francis’in bir anda hastaneye gitmesi ve ardından ameliyat olacağının duyulması nedeniyle Hristiyan alemi hem tedirgin hem de yastadır.  Aynı zamanda Papa’nın görevden sonraki ilk hastaneye kaldırılışı olup 8 sene sonra böyle bir şeyin yaşanması pek çok kişiyi endişeye sürüklemiştir. Özellikle ameliyat olacağı öğrenildikten sonra kim tarafından ve nerede ameliyat edileceği sevenleri tarafından merak edilmiştir. Yapılacağı tam tarih söylenmeyip bu nedenle hastanede olası bir yoğunluğu önlemek amaçlanmaktadır.

Papa Francis ameliyat olacak haberleri ile sarsılan Hristiyan alemi bu son dakika haberi ile tedirgin olsa da Vatikan basın bürosundan hemen gerekli açıklama gelmiştir ve insanların tedirginliği alınmıştır.

Papa Francis’in Sağlık Durumu

Papa Francis’in hastaneye kaldırılması sağlık durumu ile ilgili haberler de merak edilir hale gelmiştir. Özellikle Divertikül hastalık sık sık ameliyat gerektirmediği için sürecin ameliyata kadar gitmesi ise endişeyi oluşturmaktadır. Ancak sadece uzun süredir ameliyata vakti olmadığı düşünülmekte olup özellikle de yoğun gündemi ve çalışmaları nedeniyle de vakit bulamaması mümkün olmaktadır.

Sağlık durumu için endişelerin olması normal olup yapılacak ameliyatın başarılı ve bilinen bir uzman tarafından yapılması da güven verici olmaktadır. Pek çok kişinin yüreğine adeta su serpilmiş olmaktadır.

Papa Francis ise ameliyat sonrasında kısa bir dinlenme sürecinin ardından görevine en kısa sürede döneceği bildirilmektedir.

Papa Francis Papalığa Devam Edebilecek Mi?

Gelen son dakika haberleri ile birlikte Papa Francis’in hastaneye önceden planlanan nedenler dolayısıyla yattığı ve ek bir problem olmadığı iletilmiştir. Ancak sonrasında merak edilen soru bu problemin ne derece ilerlediği ve bunun görevini etkileyecek bir aşamada olup olmadığı ise merak edilmektedir. Pek çok kişi Papa’nın sağlık durumundan endişe ederken farklı bir alternatifi düşünülmeli mi buna yönetilmiştir. Ancak bunlara gerek olmadığı belirtilmiş ve Papa Francis’in kısa süre içerisinde iyileşip görevine döneceği de belirtilmiştir.

Bağırsak duvarının kese görüntüsüne sahip olacak bir biçimde dışarıya kadar taşması hastalığına sahip olan Papa’nın bu hastalığı düzeltilebilecek bir durumdur. Divertikül olarak bilinen hastalık aynı zamanda uzun vadede ciddi problemlere sebep olsa da şu an için ameliyat çözüm gibi görülmektedir. Papa’nın 2013 yılından beri bilinen ilk hastaneye kaldırılışı olup bu nedenle gerek sevenleri gerekse daha pek çok kişi bu konuda tereddütlerini ve endişelerini belirtmişlerdir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...