Pal-V Liberty Nedir? İşte Dünya’nın İlk Uçan Arabası!

  1. Bilim adamları sonunda bunu da başardı! Uzun süredir dört gözle beklenen ve 2018 tarihinde yapımına başlanan uçan araçlar son testlerini başarıyla tamamladı. Tasarım olarak uçağı andıran görüntüsü ile insanları kendisine cezbediyor. Hollandalı üretici Pal-V 2018 tarihinde Cenevre fuarında tanıttığı Liberty modeli ile bütün insanlığın ortak hayaline kavuşmasını sağlayacak.

 

Pal-V Liberty Nedir?

Uçak kanatlarının yerine helikopter pervaneleri kullanılarak tasarlanan ve kanatları ile havalanmayı başaran uçan arabadır. Bu aracın çalışma mekanizması ise arka tarafda bulunan iticiler sayesinde ileri doğru gidebilmesidir. Aynı uçaklar gibi 3 tekerleğe sahip olan bu arac yere yaklaştığında kanatları kapanarak inişe hazır oluyor. 2018 tarihinde bir fuarda tanıtılan bu araç için havalara süzülme vakti geldi. Firma tarafından belirlenen fonksiyonlar içerisinde tek düğme ile geçişler ne yazık ki sağlanamıyor. Bunun yerine 5 ila 10 dakika arasında manuel olarak işlemler mevcut. Fazla büyük olmaması ile tercih edilen bu araç, normal binek araçların kullandığı yollara rahatlıkla sığabiliyor ve garajınız varsa rahatlıkla sığacaktır.

Pal-V Liberty Özellikleri

Günümüze kadar bilim kurgu filmlerine ve çeşitli romanlarda insanlara imkansız gibi görünen uçan otomobiller sonunda insanların hayatına girmeyi başardı. Birçok filmde konu olarak ele alınan bu hayal uçan araba Liberty ile önemli derece büyük yol katetti. Uçan otomobiller ile alakalı birçok kişi ve şirket çeşitli projeler geliştirdi fakat hiçbiri bu kadar başarılı olamadı. Çok fazla yasağın bulunması ile insanlar pek yanaşamadı. Liberty modeli ise havada ağırlık dengesini sağlayabilecek, sokağa indiğinde binek halini alan bu araç üç tekerlek ile yolda gidebilecek.

Liberty uçan araç modeli büyük pistlere ihtiyaç duyuyor. Tam tamına 200 beygir gücüne sahip olan bu devasa aracın motor itici kuvveti ise 300 metre olarak tespit edilmiştir. Gökyüzünde se 180 km/saat hız ile ierleyen bu uçan araç gökyüzünde 4,5 – 5 saat kadar durma özelliği bulunuyor.

 

Resmi olarak duyurulan bu uçan arabanın tüm izinleri alınmış durumda. PAL-V CTO görevini üstlenen Mike Stekelenburg geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı: “Hedefimizde adım atabilmek için uzun yıllardır kara yolları otoriteleriyle iş birliği içerisindeyiz. Takımda heyecan oldukça fazla, katlanabilir uçan arabanın yol testlerinden geçmesi oldukça zorluydu. Liberty’nin bu sertifikayı alması için takımdaki enerji ve motivasyonu hissediyorum”

PAL V şirketinde yapımı biten uçan arabalar bulunuyor. Fakat havacılık sertifikasını Liberty modeli ile almayı başardılar. Henüz uçuş testine girmeyen bu aracın daha tamamlaması gereken adımları mevcut. Bu adımları tamamladıktan sonra insanlara sunulması bekleniyor.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...