Özel Okul Öğretmen Maaşları 

Özel Okul Öğretmen Maaşları 

Özel okul öğretmen maaşları  farklı kriterlere göre belirlenmekte ve senelere göre değişebilmektedir. 657 Sayılı Kanun ve özel okullarla ilgili yönetmelik kapsamında maaşlar belirlenmektedir. Kamuda öğretmen maaşları daha çok 657 sayılı kanuna göre netleşirken özel okullarda kurumun kendi ihtiyaç ve kararları MEB kapsamında ele alınmaktadır.

Kadrolu Özel Okul Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

Kadrolu özel okul öğretmen maaşları 7500 TL ve daha yukarısı şeklinde düşünülebilmektedir. Öğretmenin deneyimi ve diğer kriterlerine göre 2022 senesi için alt limitin bu civarda olduğu bilinmektedir.  Öğretmenin bekarlık ve çocuk durumu kamuda verilen maaşlarda etkili olabilir.

2022 Özel Okullarda Sözleşmeli Öğretmen Maaşı Ne Kadar Oldu?

2022 sözleşmeli öğretmen maaşı kamudaki kriterlere bakıldığında en düşüğünün 6 bin 325 TL olduğu görülmektedir. 7 bin ve üzeri sözleşmeli öğretmen maaşı alan öğretmenlere ek özel okullarda daha yukarısında miktarlar görülebilmektedir. Özel okullarda deneyimli ve tercih edilen öğretmenlerin maaşları çok daha fazla olabilmektedir.

Özel Okullarda Öğretmen Maaşı Kriterleri Neler?

Özel okullarda öğretmen maaş şartları değerlendirilirken deneyime ek olarak aşağıdaki şartlar önem kazanmaktadır:

  • Okulun genel politikaları, MEB kuralları kapsamında kararlar
  • Maaşlarda üst sınır alt sınır durumu
  • Bazı durumlarda yabancı dilde eğitim verip veremeyeceği
  • Öğretmenin geçmiş okullarındaki referansları, öğrenciler ve veliler açısından değerlendirilmesi
  • Bölümünün gereksinimlerini tam olarak karşılayıp karşılamadığı, mesleğinde iyi olması vs. liste halinde sıralanabilir. Donanım açısından özel okul öğretmenlerinden beklentiler daha çok olmaktadır.

Etüt Merkezleri | Dershane Öğretmeni Maaşları Ne Kadar?

Dershanelerin etüt merkezi ile karışık içerikte eğitim vermesi neticesinde maaş kapsamında da ufak değişiklikler yapılabilmektedir. Etüt merkezlerinde öğretmen maaşlarının belirlenmesinde çok sayıda etken önem kazanmaktadır.

  • Öğrenci sayısı
  • Hangi bölümde eğitimler verdiği
  • Mezuniyeti ardından geçen dönem sayısı vs. etüt öğretmenlerinde önem kazanmaktadır. Genelleme yapılacak olursa 2022 koşullarında 5 bin TL ile 7 bin TL arasında öğretmen maaşları olduğu görülebilmektedir.

Yeni staj yapan öğretmenler, deneyimli öğretmenler ve mesleğe yeni atılanlar açısından dershaneler farklı kriterler belirleyebilir. Öğretmen maaşı miktarı genel başarı durumuna göre de değişebilmektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...