Oyun İçi Fps Görmek Mümkün Mü?

Oyun İçi Fps Görmek Mümkün Mü?

Oyun İçi Fps Görmek Mümkün Mü? Teknolojinin gelişmesi sonrasında bilgisayar kullanımı her geçen gün daha da artmakta ve oyun içi Fps görmek mümkün mü sorusu çok fazla sorulmaktadır.

Bilgisayar oyuncuların artması ve donanımların gelişmesi ile beraber oyunlardan alınan performans çok önemli bir konu olmaktadır. Bu durum oyuncuların oyun sırasında almış oldukları performans hakkında detaylı bilgilere sahip olmak için araştırmalar yapılmaktadır. oyun dünyasından aktif olarak oyun oynayan kişiler anlamını dahi bilmedikleri Fps uygulaması bulunmaktadır.

Fps Nedir?

Fps nedir? Günümüz teknolojisi ile çok sayıda bilgisayar oyunları yer almakta ve bu oyunlar içinde çok fazla merak edilen konulardan biri de oyun içi Fps görme gelmektedir. FpsFrames- per- second kelimesinin kısaltmasıdır. Türkçe karşılığı ise saniye başına düşen kare sayısı anlamına gelmektedir. Grafik kartının her saniyede kaç kare oluşturabildiğini ya da monitörün bir saniyede kaç kare gösterebileceğini belirten değere denilmektedir.

Fps Ölçme Nasıl Yapılır?

Genellikle oyunlarda çok önemli olan fps ölçme nasıl yapılır sorusu merak konusu olmaktadır. Oyunlarda Fps ya da kare hızını bilmek belirli bir oyun içinde grafik karının performansını değerlendirmede yardımcı olmaktadır. Ayrıca oyunlarda ciddi bir gecikme var ise bu fps verilerin oyunda grafik ayarlarını değiştirmek adına kullanılabilir ve çok daha iyi bir oyun oynayabilmek için Fps arttırılabilir. Ancak en çok merak edilen Fbs ölçme işlemleridir. Fps ölçme programı için oyunlarda kare hızlarını ölçmek adına kullanılabilecek birkaç araç vardır. En iyi Fps sayacı test işlemi çin programlar bulunmaktadır.

Fps Ölçme Programları Hangileri?

Fps test işlemi yapılabilmesi için gerekli bir takım programlar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları NVIDIA GeForceExperience, Steam, Fraps, Play Claw, Overwolf programları olmaktadır. ÖzellikleFraps programı kullanılarak fps ölçme ve Fps gösterme işlemleri yapılması mümkün olmaktadır.

Fps Monitör Nedir?

Fps monitör ise sadece oyun içinde Fps bilgisi ile diğer bilgilerin gösterilmesi adına geliştirilmiş olan bir program olmaktadır. Fps monitör ile Fps değeri, GPU kullanımı, Ram kullanımı, CPU kullanımı gibi verilere daha çabuk ulaşım mümkün olmaktadır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...