Or-Med Hasta Karyolası Çeşitliliğini Arttırmaya Yönelik Çalışmalarına Hız Verdi

Sağlıklıyken farkına varamadığımız birçok ihtiyacın, kendimiz veya yakınımız hastalığı durumunda farkına varıyoruz. Bu durum, sağlık sektöründe faaliyet göstermeyenler için yadırganacak bir durum oluşturmuyor. Ancak, işiniz bizim gibi insan sağlığı ile ilgili ise ihtiyaçları ortaya çıkmadan tespit etmeniz ve en ideal çözümü bulmak için çaba göstermeniz gerekiyor.

Her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de bir alanda uzmanlaşmak, hem yenilik hem de maliyet etkin üretim açısından önem taşıyor. Sağlık sektörünün en çok kullanılan malzemelerini üreten firmamız 33 yıllık tecrübesi ve Ar-Ge faaliyetlerine verdiği önemle alanında dünyada ve Türkiye’de aranan ürünlerin adresi olmaya devam ediyor. Çalışmalarımızı, hastane ve evlerde kullanılabilecek hasta karyolaları, muayene masaları ve koltuklar konusunda yoğunlaştırarak yenilikçi bir anlayışla en iyiyi her şeyin iyisine layık olan insanlara sunmaktan gurur duyuyoruz.

Hangi Ürünler Üzerinde Çalışıyoruz?

Çalışmalarımız ağırlıklı olarak; hastalarımıza konforlu bir dinlenme, doktor ve veterinerlerimize uygun çalışma ortamı sağlamaya yönelik olarak devam ediyor.

Bu kapsamda;

Tamamen mekanik gibi görünen bu ürün gruplarında yeniliklere imza atmak, bugüne kadar yapılmayan şeyleri yapmak için uğraşıyoruz.

Gelişime Açık ve Gelişime Muhtaç Bir Malzeme: Hasta Karyolaları

Sağlıklıyken rahatlıkla seçtiğimiz ve sağlıklı olmanın sağladığı avantajla çok da şikâyetçi olmadığımız karyolalar, hastalık durumunda hele bir de sürekli yatmak zorunda kalındığında evdeki en önemli eşya haline geliyor. Tüm çalışanlarımız; hastanın hareketlerini zorlaştırmak yerine kısıtlı hareket kabiliyetini destekleyecek, dinlenirken hastayı yormayacak, omurga yapısını bozmayacak, yemek gibi ihtiyaç halinde hastanın rahatça oturmasına imkân sağlayacak karyolalar üretmek için uğraşıyor.

Karyola ve yatakların yapısının standart olmadığını, ihtiyaçların hastadan hastaya değiştiğini ve her hastanın özel ihtimamı hak ettiğine inanıyoruz. İnsana verilen değer arttıkça insan ihtiyaçları için üretilen her malzemenin de her bir insanı memnun edecek tarzda geliştirilmesi gereği ortaya çıkıyor. Bu anlayışla, sürdürdüğümüz çalışmalarda ulaştığımız her yenilik bir başka ihtiyacı ve yeniliği ortaya çıkarıyor.

Sadece Hastanede Kullanılmıyor

Hasta karyolaları, sadece hastanelerde kullanılmıyor. Uzun süre yatağa bağımlı halde yaşayacak olanlar, hastanede tedavilerine yönelik bir zaruret yoksa evlerinde dönmeyi tercih ediyorlar. Bazı durumlarda, bu durum kişinin tercihi olmasa bile hastanelerin doluluk oranı ve günümüzde de yaşanan salgın hastalık gibi sebeplerle doktorlar tarafından hastanın evine gönderilmesi söz konusu olabiliyor. Bu gibi durumlarda, hasta karyolalarının evlerde de kullanılması gerekiyor.

Hasta karyolalarında hastane veya ev tipi ayrımı sadece görünüm açısından önem arz ediyor. Çünkü hasta karyolasındaki hareket ihtiyacında bir değişiklik olmuyor. Ev tipi hasta karyolası üretimi, soğuk görünümlü hastane ortamının eve taşınmaması için önem verilmesi gereken bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Hasta Karyolası Ve Hasta Yatağı Nasıl Olmalıdır?

Yatağa bağımlı hastalar, büyük oranda hareket kabiliyetlerini de kaybettiklerinden baş, ayak ve bel bölgelerine ayrı ayrı hareket sağlayacak tarzda olması isteniyor Hastanın hareket ettiğinde düşmesini önleyecek korkuluklara sahip olması, korkuluğun ihtiyaç halinde kaldırılacak bir mekanizmaya sahip olması da önemli konular arasında yer alıyor. Hiç kalkamayan hastalar için lazımlıklı sistem, karyolanın yükseltilip alçaltılması da dahil parçalarının hareketi için motorlu olması da tercih sebebi oluyor.

Karyolanın metal aksamının elektrostatik boya ile korunması ve sağlamlığı da önemli konular arasında yer alıyor.

Karyolaların, üzerinde bulunan hasta ile rahatça hareket ettirilmesi de önem taşıyor. İstendiğinde ayrı ayrı kilitlenebilen tekerlekler, hasta karyolalarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Karyolanın bu özelliklerinin yanında, hastanın rahatı için özellikle yatak seçimine dikkat etmek gerekiyor. Karyolanın çeşitli bölgelerden bükülüyor olması, evde kullanılan yatakların hasta karyolaları için kullanımını engelliyor. Hastalardan bulaşacak kan, idrar gibi maddelerin kolayca temizlenemeyecek olması da ev tipi yatakların kullanımını engelliyor.

Hijyen kolaylığı hasta yataklarının en önemli özelliği olarak görülüyor. Kolay temizlenmeyen ve geçirgen yataklar, zaten hassas durumda olan hastaların sağlığını daha da büyük bir risk altına sokuyor.

Hasta Karyolası Çeşitleri Nelerdir?

Öncelikle hasta karyolası ifadesinin sadece karyoladan ibaret olmadığını unutmamak gerekiyor. Karyola ifadesi tek başına metal veya ahşap mobilya aksamını ifade ederken, hasta karyolası denildiğinde yatağında içinde olduğu bir bütün olarak düşünmek gerekiyor. Ürünlerimizde karyola ve yatak özellikleri sebebiyle ayrı ayrı sunuluyor. Ancak, yatağa bağımlı veya uzun süre yatarak tedavi görecek hastaların kullandıkları yatakların da temizlik açısından sorun oluşturmaması, karyolanın hareketleriyle uyumlu olarak kıvrılması ve hastanın rahatını sağlaması gerekiyor.

Hasta yatağı ve karyolalarında asıl gelişim karyola aksamı üzerinde görülüyor. Genel olarak ev tipi ve hastane tipi olarak ikiye ayrılan hasta karyolalarının fonksiyonlarına göre de sınıflandırması yapılıyor.

Firmamız;

  • 4 Motorlu Lüx Hasta Karyolası,
  • Yükseklik Ayarlı 3 Motorlu Hasta Karyolası,
  • İki Motorlu Elektrikli Hasta Karyolası,
  • Tabanca Korkuluklu Ahşap Başlıklı Elektrikli Hasta Karyolası,
  • Dual Motor Ev Tipi Hasta Karyolası,
  • İki Motorlu Elektrikli Ev Tipi Ahşap Hasta Karyolası,
  • 2 Motorlu Hastane Tipi Hasta Karyolası,
  • Ucuz Elektrikli Lazımlıklı Hasta Karyolası,
  • İki Motorlu Elektrikli Ev Tipi Hasta Karyolası,
  • Komodinli Refakatçi Yataklı Çocuk Hasta Karyolası,
  • Manuel Hasta Karyolası olmak üzere 11 farklı modelde karyola üretimi gerçekleştiriyor.

Söz konusu karyola modelleri ile uyumlu hasta yatakları da firmamızın ürünleri arasında yer alıyor.

Modeller Farklı İhtiyaç Ve Ekonomik Durumlar Dikkate Alınarak Üretiliyor

Özel karyolaya ihtiyaç duyan her hastanın uygun bir hasta karyolasına sahip olması hedefiyle çalışıyoruz. Standart hasta karyolası mantığı dışına çıkarak hasta ihtiyaçlarını esas alan yenilikçi bir anlayışla Türkiye ve dünyadaki müşterilerin güvenini kazanmaya devam ediyoruz. Manüel, elektrikli, İki, üç veya dört motorlu karyola seçeneklerinde, karyolanın hareketli bölüm yerleri değişirken karyola ayarlarının hasta veya refakatçi tarafından yapılması imkânı sağlanıyor.

En değerli varlıklarımız olan çocukların sağlık sorunlarında refakatçiye olan mutlak ihtiyaç dikkate alınarak ürettiğimiz refakatçili çocuk karyolasıyla bu alandaki bir ihtiyacı da karşılamış olmanın gönül rahatlığını duyuyoruz.

Özellikle evler için alınacak karyolaları, tüm ihtiyaç duyanlara en uygun fiyatla sunmayı hedefliyoruz. Ancak, tüm çabalarımıza rağmen ülkenin ekonomik gerçeklerinin herkesin her ürüne ulaşmasına yetmediğinin farkındayız. Hasta ihtiyaçlarını göz ardı etmeden tercihe bağlı özelliklerdeki değişikliklerle her ekonomik seviyeye uygun ürünler imal ediyoruz.

Evin Sıcaklığı Hastanenin Rahatlığı

Yatağa bağımlı hastalar için müdahale için sağlık ekibinin yakınlığı dışında hastanelerin önemli avantajlarından birisini hasta karyolaları oluşturuyor. Hareket kabiliyetini tamamen kaybetmiş hastalardan kısmi ve kısa süreli olarak yatağa bağımlı olan hastalara kadar karyola ihtiyacı değişiklik gösteriyor. Hastaneler, hastaya uygun şartları sağlayacak şekilde teçhiz ediliyor. Hastanenin bu avantajına karşın, hasta psikolojisi üzerindeki olumsuz etkisi ve hasta yakınları açısından çeşitli zorluklara sebep olması sebebiyle genellikle evde bakım tercih ediliyor. Evde, hastanedeki yatak rahatlığını sağlamak ve evin sıcak havasını bozmamak için farklı karyola modelleri üzerindeki çalışmalar sonucunda çeşitli karyola modellerini kullanıma sunuyoruz.

Evde uzun süreli yatağa bağımlı bir hasta için evin sıcak havasını değiştirmeyen deri ve kumaş giydirme veya tamamen ahşap çerçevelerden oluşan bir karyola dizaynı gerekiyor. Görünümü ev ile uyum sağlarken; serum askısından yatağına kadar hastanede sağlanan tüm kolaylıkları da karyolayla birlikte sunuyoruz. Karyolalarla birlikte, temizlik sorunu yaşamayacağınız karyolalara uyumlu yataklarla hastane rahatlığına erişmenizi sağlıyoruz.

Sadece Türkiye’nin Değil Dünyanın Markasıyız

Firmamız ürünlerini kan alma koltuğu dahil Türkiye’deki her bölgeye gönderiyor. Üstelik ürün gönderiminde sektörde bir ilke imza atıyor ve kargo ücreti de talep etmiyoruz.

Üretimimizi Türkiye ile sınırlandırmak istemiyoruz. Hem tüm insanlığın kaliteden istifade etmesine vesile olmanın, hem de milli ekonomiye katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Ürün kalitemiz ve ciddiyetimizle her geçen gün dünyadaki pazarımızı genişletiyoruz.

Ürünlerimizle ilgili ilave ihtiyaçlarınız için değerli fikirlerinizi dinlemeye her zaman hazırız.

 

 

 

1 thoughts on “Or-Med Hasta Karyolası Çeşitliliğini Arttırmaya Yönelik Çalışmalarına Hız Verdi”

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...