Op. Dr. Ekrem Keskin Meme Küçültme Hakkında Detayları Aktardı

Meme küçültme ameliyatı biraz meşakkatli bir ameliyattır ve ortalama 3 ila 5 saat sürmektedir.

 

Meme küçültme operasyonu özellikle büyük göğüslü hanımların rahatsız oldukları durumu giderebilmek için başvurmuş oldukları operasyonlardan bir tanesidir. Dik, estetik, küçük bir meme görüntüsüne kavuşabilmek için ise bu ameliyatı geçirmek gerekmektedir. Meme küçültme ameliyatında simetrik görünen estetik bir göğse kavuşmak mümkündür. Meme küçültme ameliyatında öncelik ille hasta ve doktor bir görüşme gerçekleştirir. Bu görüşmenin hastanın durumuna göre ve isteklerine göre meme küçültme operasyonu uygulanmaktadır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme küçültme operasyonu başlamadan önce memenin bütün dokusunun incelenmesi gerekmektedir. Hastanın isteğine göre ve hastanın vücut yapısına göre bu işlem uygulanmaktadır. Meme küçültme ameliyatından önce fotoğraf çekimi yapılarak buna uygun bir planlama yapılır. Operasyon yapılırken tamamen bu planın ayrıntılarına dikkat etmek gerekmektedir. Meme küçültme ölçüleri en çok sorulan sorular arasındadır. Meme küçültme işlemi insanın vücut yapısına göre uygun olan ölçüye getirilecek bir sınıra sahiptir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme ameliyatı biraz meşakkatli bir ameliyattır. Ameliyatın ortalama süresi 3, 5 saat sürmektedir. Ve hastaların hastanede bir gün süreyle kalmaları gerekmektedir. Ayrıca bu işlemden sonra normal hayata dönmek de bir müddet zaman almaktadır. Bütün bu ayrıntıları göz önüne alarak dikkat etmek gerekmektedir. Operasyon sonrasında 5 veya 7 gün boyunca banyo yapmak yasaktır. 8 veya 10 gün sonra deniz, havuz gibi suya girmek serbesttir.

Meme Büyütme Estetiği

Memeler ile ilgili olarak birçok hanım memenin küçük oluşundan rahatsız olmaktadır. Bu rahatsızlığı giderebilmek için ise meme büyütme ameliyatına başvurulduğunu görebiliyoruz. Meme büyütme ameliyatı yaptırmadan önce plastik cerrahi bölümü ile ön görüşme yapmanız avantaj sağlayacaktır. Memenin yapısı incelendikten sonra gereken işlemler hastaya anlatılarak ameliyat günü belirlenmektedir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

İki memenin birbirinden farklı olması, memelerin olağandan küçük olması gibi durumlarda meme büyütme ameliyatı talep edilebilir. Meme büyütme ameliyatı hazırlığında öncelikli olarak cerrahınız ile meme yapınızın muayene edilmesini sağlamanız gerekmektedir. Daha sonra sigara kullanımı var ise ameliyat öncesinde buna son vermek tavsiye edilmektedir. Ameliyattan önce 12 saat herhangi bir şey yiyip içmek yasaktır. Ayrıca meme büyütme ameliyatının göğüsün sarkması veya sarkan göğüslerin düzelmesi gibi herhangi bir duruma faydası olmayacağını bilmeniz gerekmektedir.

Meme büyütme yöntemleri nelerdir?

Meme büyütme ameliyatlarında vücudunuzda bulunan başka yağ dokuları kök hücrelerle meme dokusuna enjekte edilmektedir. Özellikle karnın iki tarafından alınan yağ dokusunun göğüslere enjekte edilmesi yöntemi sıklıkla kullanılmaktadır. Bunun dışında silikon ya da tuzlu su içeren implantlarda meme büyütme yönteminde sıklıkla tercih edilmektedir. Burada yapacağınız ön görüşme ile bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağına karar verebilirsiniz.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Memeler bazı deformasyonlardan dolayı sarkık bir görüntü alabilmektedir. Bu sarkık görüntünün giderilebilmesi için ise meme dikleştirme operasyonuna başvurulmaktadır. Her ne kadar meme dikleştirme ameliyatı meme küçültme ameliyatı ile aynı teknikleri kullansa da içerik olarak farklılıklar bulunmaktadır. Meme dikleştirme operasyonunda memede bazı izlerim kalması mümkündür. Tamamen izsiz bir ameliyat yapmak mümkün değildir. Meme dikleştirme için herhangi bir ilaç bulunmadığı için muhakkak cerrahi müdahale gerekmektedir

Meme Dikleştirme Kimler İçin Uydun?

Özellikle doğum yapmış kişiler, yaşlılar veya çok fazla kilo veren kişilerde meme dokusunda kayıp veya incelenme olabilmektedir. Bu da göğüs ucunun aşağıya doğru bakmasına neden olmaktadır ve bu durum estetik açıdan sıkıntı olmaktadır. Bu görüntü estetik açıdan güzel olmadığı için genel olarak meme dikleştirme operasyonu tercih edilmektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...