Ödem Nasıl Atılır?

Ödem nasıl atılır? Ödem, vücudun her bölgesinde bulunan su birikintileridir. Dokuların üzerinde biriken ödemler, vücutta şişmeye ve mevcut vücut kilosunun fazla gözükmesine neden olmaktadır. Ödem atmak için deneyebileceğiniz veya yapabileceğiniz oldukça fazla yöntem bulunuyor, bu yazıda vücutta biriken ödemleri nasıl atabileceğiniz konusunda bilgi vermeye çalışacağız.

Ödem Neden Birikir?

Günlük hayatta bazen farkında olmadan çok fazla tuz tüketebiliyoruz ve tükettiğimiz bu tuzlar, vücutta ödeme neden olabiliyorlar, tuz tüketimini azaltmak veya tamamen kesmek ödem oluşmasını engelleyecektir. Tükettiğimiz tuzlar, vücutta su birikmesine neden oluyor tuz tüketince susamamızın en önemli nedenlerinden biri de içtiğimiz suyun önemli bir kısmının vücut tarafından kullanılamamasıdır. Tuz tüketimini azalttığınızda vücutta biriken ödemlerinde hızlı bir şekilde azaldığını görebilirsiniz.

Ödem Atmak İçin Çay

Bazı çaylar, vücuttaki sıvı birikintilerinin oluşumunu engelleyerek kısa sürede ödem atabilirler. Ödem atmak için çay tüketimi de önemli bir tedavi yöntemi olabilir. Aşağıda ödem attığı bilinen ve ödem atmak için kullanılan çaylar listelenmiştir, sizler de ödem nasıl atılır diye soruyorsanız, bu çayları tüketebilirsiniz.

Elma Limon Çayı

Ödem atmada sıklıkla kullanılan ve faydalı etki gösterdiği bilinen çaylardan biridir. Günde bir iki bardak tüketeceğiniz elma çayı kısa sürede ödemlerden kurtulmanıza yardımcı olur ancak şunu da bilmelisiniz ki tek başına çay pek bir işe yaramaz, bu nedenle bol bol su tüketmeli ve en önemlisi ise bir süre diyet yapmalısınız.

Nane Ihlamur Çayı

Nane ıhlamur çayı da ödem atmak için kullanabileceğiniz çaylardan biridir. Nane ıhlamur çayının kullanımıyla kısa süre içerisinde ödemlerinizi atmanız mümkündür. Düzenli olarak tüketilen nane ıhlamur çayı, vücutta biriken ödemlerin atılmasına ve hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur.

Ödem Atmak İçin Egzersiz

Vücutta fazladan biriken sıvılar, egzersiz ile kısa sürede yok edilebilirler. Kısa süreli olarak yapılacak egzersizler vücutta biriken fazla sıvıları uzaklaştırılacak ve ödem birikmesini engelleyecektir, vücudunuzda ödem birikmesini istemiyorsanız, günde 30 dakika yürüme egzersizleri yapabilir ve kısa sürede fazla ödemlere elveda diyebilirsiniz.

Ödem Atmak İçin Şok Diyetler

Pek çok kişinin aslında gerçek kilosu, tartıda yazandan 2-3 kilo daha azdır. Tartıda 2-3 kilo fazla gözükmenin nedeni ödemler ve vücutta fazla tutulan sıvılardır. Diyete başladığınız ilk hafta 2-3 kilo verebilmenizin sırrı burada gizlidir. Düzenli olarak yapılan egzersizler ve diyet ile kısa sürede ödemleri atabilir ve fazla kilolara elveda diyebilirsiniz.

Şok diyetler, kilo verme amaçlı kullanılırsa sağlığa zararlıdır, ancak ödem atmak amacı ile kullanılırsa, çok yararlı olabilir ancak bunun için şok diyet süresinin 5 günü geçmemesi gerekir. Şok diyetler 5 günlük süre boyunca en az 500 en fazla 1200 kalori içerirler ve kısa sürede kilo vermenizi ve ödemlerinizi atmanızı sağlarlar. Şok diyetler ile sizlerde çok kısa sürede ödemlerinizi atabilirsiniz.

5 günlük şok diyet süresince ortalama 1kg yağ, 3-4 kg sıvı atılır. Bunun sonucunda tartıda ortalama 4-5 kilo eksik çıkarsınız. Ödemler vücutta yağ kadar yer kaplayabildiği için 4 kilo verilen ödem, 4 kilo yağ yakmış kadar incelmiş hissetmenizi sağlarlar.

Kardiyo ve İnterval Egzersizler

Çok ciddi sıvı atımını sağlayan bu egzersizler, tek bir seansta bile 1 kilo ödem atmanızı sağlayabiliyorlar. Egzersiz sonrası tartıya çıktığınızda kendinizi bir kilo zayıflamış olarak görebilirsiniz, her ne kadar bu zayıflama yağdan gitmiş olmasa da kardiyo egzersizleri ile çok kısa sürede hızlı ödem atmak mümkün oluyor. Sizlerde ödem nasıl atılır diye soruyorsanız bu yöntemleri denemenizde fayda var.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...