Nvidia Denetim Masası Yok

Nvidia Denetim Masası Yok

Nvidia Denetim Masası Yok – Nvidia Denetim Masası, özellikle bilgisayar oyunu oynayan kişilerin çok sık kullandığı ve oldukça faydalı bir yazılımdır. Bu yazılım sayesinde kişiler oyunları için ekran kartlarını diledikleri gibi ayarlayabilmekte ve ekran kartlarının performansını düzenleyebilmektedirler. Özellikle görüntü ayarları ve 3D ayarların yönetilmesi için kullanılan bu yazılım bazı bilgisayarlarda gözükmeyebilmekte ve kişiler Nvidia denetim masası yok sorunu yaşayabilmektedirler.

Öncelikle bu yazılım, Nvidia ekran kartı sürücüsü kullanan her bilgisayarda otomatik olarak bulunmakta ancak çeşitli sebeplerden dolayı kaybolabilmekte veya silinebilmektedir. Özellikle format atıldıktan sonra çık sık karşılaşılan bu sorun, kişilerin Nvidia denetim masası yazılımını bilgisayarlarında bulamamasına neden olmaktadır.  Masaüstünde fare ile sağ tık yaparak çok kolay bir şekilde ulaşılabilen bu yazılım, bazı kişilerin bilgisayarlarında bu yöntem ile karşılarına çıkmayabilmektedir. Nvidia denetim masası ekran bölümü yok sorunu olarak da karşılaşılabilen bu sorunun pek çok çözümü bulunmaktadır. Bu çözüm yöntemlerini tek tek deneyerek Nvidia denetim masasını geri getirebilirsiniz. Bu çözümler;

  • NVIDIA sürücülerinizi güncelleyin.
  • NVIDIA hizmetlerini yeniden başlatmayı deneyin.
  • Microsoft mağazasından veya NVIDIA web sitesinden NVIDIA Denetim Masası yüklemesi yapın.
  • NVIDIA Denetim Masasını manuel olarak elle başlatmayı deneyin.
  • NVIDIA sürücülerini kaldırarak yeniden yükleme işlemi gerçekleştirin.
  • Bilgisayarınızda gizlenmiş olabileceği için NVIDIA Denetim Masası’nı bilgisayarınızda arayın.

Nvidia Denetim Masası Ne İşe Yarar?

Nvidia denetim masası ne işe yarar? Sorusu, bilgisayarında Nvidia ekran kartı bulunan ve bilgisayarında Nvidia denetim masasını görüp bu yazılımın ne işe yaradığını merak eden kişiler tarafından en çok sorulan sorulardan birisidir. Öncelikle bir tanım yapmak gerekirse; Nvidia denetim masası, Nvidia ekran kartına sahip olan kullanıcıların bilgisayarlarında ekran kartı kullanımları ile ilgili çeşitli ayarları yapabilmesine olanak sağlayan bir yazılım olarak kullanılmaktadır.  Bu yazılım, kişilerin bilgisayarlarında yer alan Nvidia ekran kartından en verimli şekilde yararlanabilmesi ve tüm özelliklerini etkin bir şekilde kullanabilmesini sağlayarak kişilere oldukça geniş bir destek sunmaktadır.

Nvidia denetim masası sayesinde kişiler, ekran kartlarının pek çok ayarını yapılandırabilmekte ve oyunlara veya programlara göre en doğru şekilde çalışması için ayarlama yapabilmektedir. Bu ekran sayesinde Nvidia ekran kartınız ile çalışacak olan oyun ve programları ekleyebilir, bu oyunlar için ekran kartının nasıl çalışacağını ve performansını düzenleyebilirsiniz. Örneğin bilgisayarınızı zorlayan bir oyun için Nvidia denetim masasından görüntü kalitesini performansa çekebilir, oyununuzun kasmaması veya en iyi FPS’i verebilmesi için çeşitli oyunu etkileyecek ayarlamalar yapabilirsiniz.

Nvidia Denetim Masası Açılmıyor

Nvidia denetim masası açılmıyor sorunu yaşıyorsanız eğer; Bu sorunun en büyük sebebi sürücülerin güncel olmamasıdır. Sürücünüzü en güncel hale getirerek bu sorundan kolayca kurtulabilirsiniz. Eğer bu yöntem işe yaramazsa sürücüleri kaldırıp tekrardan kurarak sorunu kökten çözebilirsiniz.

Nvidia Denetim Masası Yok
Nvidia Denetim Masası Yok

Nvidia Denetim Masası Yükleme

NVIDIA sürücüleri ilgili bir sorun yaşıyorsanız ve Nvidia Denetim Masası yazılımını kaldırıp tekrar yüklemek istiyorsanız, bunun için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Birincisi Microsoft üzerinden yüklemek, ikincisi ise Nvidia web sitesi üzerinden NVIDIA Denetim Masası Driver indirerek bilgisayarınıza kurmak olacaktır. Bu bağlamda Nvidia Denetim Masası yükleme işlemi için izlemeniz gereken adımlar şöyledir;

  • İlk olarak bilgisayarınızda Aygıt Yöneticisi’ne girmek için klavyenizde Windows ve X tuşlarına aynı anda basınız.
  • Karşınıza çıkan paneldeki sürücüler listesi içerisinden Görüntü Bağdaştırıcıları seçeneğine giriniz.
  • Buradan NVIDIA Ekran Kartı sürücüsüne sağ tıklayarak ‘Cihazı kaldır’ seçeneğini seçerek bilgisayarınızdan kaldırın.
  • Ardından NVIDIA web sitesine giderek bilgisayarınız ve ekran kartı bilgileriniz ile size uygun en güncel sürücüyü bulup indirebilirsiniz.
  • Ardından çok kolay bir şekilde kurulumunu yapabilirsiniz.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...