Netflix Şifre Paylaşımına Yasak Getiriyor!

ABD merkezli dünyanın en çok üyesi bulunan online medya sağlayıcı ve yapım şirketi Netflix, kullanıcılarının hoşuna gitmeyecek yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

BBC’nin haberine göre bazı kullanıcılar, “Eğer bu hesabın sahibiyle aynı evde yaşamıyorsanız, izlemeye devam etmek için kendi hesabınızı” açık uyarısıyla karşılaşıyor.

Bu gelişmeyle birlikte birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından Netflix’in şifre paylaşımını sonlandırmaya hazırlandığı yorumlarının yapılmasına neden oldu. Henüz test aşamasında olduğu belirtilen yeni güncellemede kullanıcılardan mesajla ya da maille doğrulama istenecek.

Üç Kişiden Biri Netflix Şifresini Başkasıyla Paylaşıyor

Netflix’in özel paketi aynı hesap üzerinde dört kişiye kadar izleme imkanı veriyor. Ancak yeni güncellemeyle birlikte bu dört kişinin tıpkı Spotify Aile Paketi’nde olduğu gibi aynı evde yaşaması şartı gelebilir.

Magid tarafından yapılan bir araştırmaya göre Netflix hesabına sahip kişilerin en az üçte biri şifresini bir başka kişiyle paylaşıyor.

2019 yılında Netflix’in ürün yöneticisi Greg Peters, şifre paylaşımını bir sorun olarak kabul ettiklerini söylemişti. Peters, “Duyurulacak çok önemli planlar var” ifadesini kullanmıştı.

Netflix’in dünya genelinde 200 milyondan fazla kullancısı bulunuyor. Şirket 2020’de 37 milyon yeni kullanıcı kazanırken, 25 milyar dolar gelir elde etti ve 3 milyar dolara yakın kar açıkladı.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...