Neden Çok Uyuruz? Çok Uyumanıza Neden Olacak Durumlar

Çoğu zaman çok uyumak, yorgunluk ile ilişkilendirilse de çok uyumanın altında pek çok sebep olmaktadır. Neden Çok Uyuruz? Çok Uyumanıza Neden Olacak Durumlar 

Bilim insanları yetişkin bir insanın günde ortalama 8 saat uyuması gerektiğini söylüyor. Çoğu zaman 8 saat ve daha az uyku pek çok kişiye yetmektedir. Ancak eğer siz ne kadar uyursanız uyuyun, kendinizi dinlenmiş hissedemiyorsanız bir sağlık probleminiz olabilir.

Hipersomnia Hastası Olabilirsiniz

Aşırı uyku isteği olarak bilinen hipersomnia, ana uyku evresi 7 saat ve fazla sürmesine karşın, aynı gün içerisinde tek gece veya gündüz artan uyku süresi için bilinen bir durumdur. Bu durumdan muzdaripseniz gündüz uyumak isteyebilirsiniz. Eğer böyle bir problem yaşıyorsanız, doktora başvurabilirsiniz.

Depresyonda Olabilirsiniz

Depresyon genel olarak aynı belirtilere sahip olsa da bazı semptomları kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Depresyon yaşayan bazı kişiler uykusuzluk problemi yaşarken, bazı kişiler ise çok fazla uyumak isteyebilir.

Kalbinizle Alakalı Sorun Olabilir

Kalp rahatsızlıklarının belirtilerinden biri aşırı uyku olabilir. Buna gündüz uyuma hali de dahildir. Yorgun ve bitkin hissetmenizin ana nedeni de çok çalışmak olmayabilir. Eğer öyle bir probleminiz varsa bir uzmana başvurabilirsiniz.

Tiroit Rahatsızlığınız Olabilir

Uykuyu etkileyen iki tip tiroit sorunu vardır. Bunlardan biri uykusuzluğa neden olurken diğeri her zaman uyumanıza veya her daim yorgun hissetmenize neden olur. Hipotiroidizm günde 10 saatten fazla uyumanıza neden olmaktadır. Gündüz her daim kendinizi halsiz hissedersiniz.

Mevsim Geçişlerine Dikkat

Mevsim geçişleri de uyku düzeninizin üzerinde etkilidir. Bazı insanlar kış aylarında daha fazla uyumak istersen bazıları da yaz aylarında tüm gününü uyuyarak geçirmek isteyebilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...