Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar

Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar

Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar bakış açınızın değişmesi açısından oldukça önemli etkenler arasında yer almaktadır.

Dünya üzerinde birçok kitap çeşidinin olduğunu bilmekteyiz. Çeşitli kategorilere ayrılan bu kitaplar insanın ufkunun genişlemesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Bundan dolayıdır ki birçok kişi ufkunu geliştirecek olan çeşitli kitapları okumayı tercih etmektedir. Sizlerde okuyabileceğiniz kitaplar hakkında araştırma yapıyorsanız yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda mutlaka okunması gereken kitaplar hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Bakış Açınızı Değiştirecek Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar

Dünya üzerinde fazlaca satılan birçok kitap çeşidi bulunuyor. Neredeyse her kategoriden mutlaka okunması gereken kitaplar olsa da bazı kitaplar ya dünyanızı değiştiriyor ya da sizi bambaşka bir dünyaya götürüyor.

  1. 1984 – George Orwell

1948 yılında yazılmış olan kitap geçmiş ve günümüzde politik anlamda devrim niteliği taşımaktadır. Zamanın çok ötesinde yazılmış olan,bigbrother ve düşünce polisi gibi kavramların bulunduğudistopik zamanda geçen kitabın türü politik ve distopikroman’dır. Kitabın gelecek yıllarda daçok okunan kitaplar listesinde olması bekleniyor.

  1. Uçurtma Avcısı – KhaledHosseini

KhaledHosseini’nin yazmış olduğu ilk kitaptır. Kitabın konusu olarak arkadaşlık, dostluk, etnik ve dini farklılıklara rağmen birbirlerinden vazgeçmeyişlerinin hikayesidir. Kitap türü roman olarak geçmektedir.

  1. Dönüşüm – Franz Kafka

Kafka’nın kaleme aldığı birçok eserden biri olan dönüşüm, her kitabında olduğu gibi insan üzerinde bambaşka bir etki bırakıyor. Bir insanın uyandığında böceğe dönüşmüş olması metaforuyla yazılmış olan kitap Kafka’ya aittir. Kafka’nın yazmış oldukları arasında okunması gereken kitap dönüşüm kitabıdır diyebiliriz.

  1. Fareler ve İnsanlar – John Steinback

İki gezgin mevsimlik çiftlik işçisinin Kaliforniya’da yaşadıkları trajik durumları ele alır. Hedefleri bir toprak satın alıp insanca yaşamak olan işçilerin planları suya düşer.

  1. Fahrenheit 451 – Ray Bradbury

Kitap adını kağıdın 451 fahrenheit’da yanmasıyla alır. İnsanların bolca televizyon izlediği ve beyinlerinin yıkandığı distopikdünyada, kitap okuyanlar ve kitaplar yok edilmektedir.

  1. Hayvan Çiftliği – George Orwell

Çiftlikte yaşayan hayvanlar, onları sömüren sahiplerine karşı çiftlik yönetimini ele geçirirler. Amaçları eşitlikçi toplum oluşturmak olan hayvanlar içerisinde güçlü ve akıllı olan domuz grubu devrimi yolundan saptırıp, amaçlarının dışına çıkarlar.

  1. Satranç – Stefan Zweig

Hayatının bir kısmı otel odasında hapis olarak geçen, aylarca elinde sadece satranç kitabı olan Dr.B ve ünlü satranç ustası olan Czentovic arasında geçen satranç turnuvaları anlatılmaktadır. Dr.B’nin satrancı oynarken yaşadıkları ve satrancı öğrenme hikayesi, kitabın okunması gereken kitaplar listesi içerisinde olmasında ki etkenlerden sadece biri.

Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar

Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar ile ilgili olarak edinmeniz gereken bilgileri sizlere kısa ve öz bir şekilde aktarmaya çalıştık. Bu kitapların yanı sıra birçok kitap türünün olduğunu ve oldukça sürükleyici kitaplardan oluştuğunu söylemek mümkündür. Sizlerde mutlaka okunması gereken kitaplar listesine beğendiğiniz bir kitabı eklemek istiyorsanız yorum kısmından bizlere belirtebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...