Mum İpi Nasıl Yapılır

Mum İpi Nasıl Yapılır?

Mum ipi nasıl yapılır diye merak eden kişiler ve evlerinde mum yapmayı isteyen kişiler oluyor. Günümüzde pek çok amaç ile mum kullanımı yapılır. Satın almak istemeyen kişiler kendi mumlarını yapmak isteyebilir. Bunun için de en gerekli olan şeylerden bir tanesi mum ipleridir.

Özellikle elektriklilerin kesilmesinden kaynaklı olarak mum kullanımı çok sık gerçekleştirilir. Bunların yanı sıra güzel ambiyanslar ve ortamlar oluşturmak için de kullanılması mümkündür. Mumların içerisinde yer alan ipler yanarak ışık ve ısı kaynağı olur. Bu iplerin nasıl yapıldığı ise birçok kişi için merak konusu oluyor. Kendileri mum ipi yapmak isteyen kişiler şu 3 yöntemi kullanabilir;

  • Ahşap fitil yapımı

  • Fitilleri taşıyarak mum ipi yapımı

  • Boraks fitilleri ile ip yapımı

Üç yöntemi kullanarak da kendi başınıza mum ipi yapmanız mümkün oluyor.

Ahşap Fitil Yöntemi ile Mum İpi Yapımı

Ahşap fitiller ile mum ipi elde edebilirsiniz. Öncelikle küçük sopalar mum olacak kaptan 2-3 cm uzun olacak şekilde kesilir. Daha sonra bu kesilen parçalar zeytinyağına batırılır. Alevlerin daha canlı olmasını isteyen kişiler birkaç saat yağ içinde bekletebilir. Sonrasında yağdan çıkarak fazlalık kağıt havlu ile alınıyor. Ahşabın düzgün yerleşmesi için tahtanın ucuna metal ayaklık takabilirsiniz. Sonrasında ise eritilen mum kalıba dökülür. Mum ipi nasıl yapılır öğrenmek isteyenler bu yöntemi kullanabilir.

Fitilleri Taşıma Yöntemi ile Mum Yapımı

Mum ipi yapmak için en kolay yöntemlerden birisi fitilleri taşıma oluyor. Sıfırdan ip yapmak yerine evinizde bulunan mumlar varsa bunların iplerini kullanabilirsiniz. Öncelikle mumu tamamen eritmeniz gerekir. Daha sonra ise içerisinde yer alan fitili çıkararak kendi mum kalıbınıza koyabilirsiniz bu sayede çok uğraşmadan hem mum ipi hem de güzel bir mum elde edersiniz.

Boraks Fitilleri ile Mum İpi

Boraks fitili yapacak olanlar önce bir su bardağı suyu bir kapta ısıtmalıdır. Daha sonra suya 3 yemek kaşığı boraks ile birlikte 1 yemek kaşığı tuz eklenerek karıştırılır. Bir sonraki aşamada sağlam bir pamuk ipini içerisine daldırmanız gerekir. İp 24 saat beklemelidir.

Sonraki gün ip alınır ve 2-3 gün kurutulur. Daha sonra ip erimiş balmumuna sokulur ve kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra ise kaba koyarak üzerine erimiş mum dökebilirsiniz. Mum ipi nasıl yapılır daha fazla bilgi almak için https://www.hizliresim.com/blog/ sitesini ziyaret ederek hizmet alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...