Mobil Veri Açık Ama İnternete Giremiyorum

Mobil Veri Açık Ama İnternete Giremiyorum Ne Demek?

Mobil veri açık ama internete giremiyorum  diyorsanız bunun teknik anlamda bazı nedenlerine odaklanmalısınız. Çözüm için öncelikle cihazınızdaki ayarları kontrol etmeli ve bağlantılarınızın tam olduğundan emin olmalısınız. Veri açıksa ve internete giremiyorsanız diğer nedenlerin olasılıklarına odaklanabilirsiniz.

Mobil Veri Açık Ama İnternet Çekmiyor Çözümü Nedir?

Mobil veri açık ama internet çekmiyor, çözümünde 3 yöntem bulunmaktadır:

  • Birinci yolda, bağlantılar, mobil ağlar, şebeke modu, en üsttekine bağlantı gelir, ağ operatörleri veya seçe basılır. Telefonu yeniden başlatarak sorunu çözebilirsiniz.
  • İkinci yolda erişim noktası bölümünde seçili bağlantıdan sağ üstteki üç noktaya basılır, varsayılan sıfırlanır- beklenir, yeniden başlatmayla düzelmesi gerekir.
  • Üçüncü yolda, telefonda, *100# tuşlarının ardından ara demeniz ve seçim yaparken ayarlar, 4,5 G bölümünü seçmeniz gerekir.
  • İnternet ayar, bir yazarak şifre mesajının üzerindeki numarayı girmeniz veya telefonla bu numarayı aramanız gerekmektedir.

Mobil Veri Açık Ama İnternet Yok Çözümü İşe Yaramadıysa Ne Yapmalı?

Mobil veri açık ama internet yok çözümü işe yaramadıysa yapılması gereken bir durum cihazınızdaki teknik arızalar olabilir. Teknik açıdan ağı engelleyen sunucu vs. olabileceği gibi cihazda doğrudan bir sorun da olabilir.

Genel bağlantı sorunlarınızın olup olmadığını anlamanız için en net çözüm, internet sağlayıcı firmanızın servisini aramak olacaktır. Bu işlemin de öncesinde açma kapamayı modem kutusundan yapabilirsiniz. Bir iki kere on saniye aralıklarla modem kutunuzu açıp kapatabilirsiniz. Ardından yeniden cihaz ve genel bağlantıları kurarak belirtilen çözümleri uygulayın.

Paket Olmasına Rağmen İnternete Bağlanamama Neden Olur?

İnternet paketinizin olmasına rağmen bağlantı sorunlarınız varsa, süresi geçmiş olabilir. Genellikle başlangıç aşamasında paketi yanlış almak ve süreye dikkat etmemenizle ilgili durum vardır.

İnternet Hızlandırma Yollarıyla Çekmemesi Aynı Mıdır?

İnternet hızlandırma yollarıyla çekmemesi aynı değildir. Birinci durumda var olan internetin yavaş olması, istediğiniz verimi alamamanız durumunu yaşarsınız. Hızlandırmada temel amaç geçici olarak yaşanan sorununu giderilmesine odaklanır. Bazı hallerde internetiniz uzun süre yavaş da olabilecektir.

İnternetinizin çekmemesi, mobil bağlantınızın hiç olmaması anlamına gelmektedir. İnternet çekmediğinden bağlantıyı kurma yollarını aramanız gerekecektir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...