Migren Hastalığı ve Belirtileri

Migren şu sıralar günümüz hastalığı olarak tanımlanmaktadır. Gün içerisinde büyük bir karmaşa ve gerginlik içinde yaşayan insanların karşılaştığı ve olumsuz etkileri oldukça fazla olan bununla birlikte görülen ağrı da bunun artısı olan bir hastalıktır. Migren rahatsızlığına daha fazla kadınlarda rastlanılır ise de erkeklerde görülmez diye bir kural bulunmaz.

Migren ile Ne Zaman Ne Şekilde Karşılaşılıyor?

Migren ile ne zaman ve ne şekilde karşılaşılacağı kesin olarak bilinmemekle birlikte çok erken yaşlarda da migren sorunu ile karşılaşan kişilere rastlanılmaktadır.

Migreni tetikleyen en önemli etki yaşanılan stres ve sıkıntılardır. Gençlik dönemlerinde yaşanılan migrende çocukların içerisinde bulunduğu eğitim yaşantılarındaki sınav stresi, aldığı notların etkisi, ailevi sebepler, yine daha ileriki dönemlerde ise yaşanılan üzüntüler, sıkıntılar, bir de kişiler evli iseler geçim sıkıntısı, içinde çıkılamayan borçlar vs. gibi birçok etken de migrenin oluşumunu tetikleyerek ortaya çıkışını sağlayabilmektedir.

Migrenin başlamasını belli eden ilk tepki genellikle başın bir yarısında görülen ani bir şekilde başlayan ağrıdır.

Bu ağrı genellikle daha sabahın ilk vakitlerinde başlayabildiği gibi daha değişik zaman diliminde de görülebilmektedir. Bu da migren ağrısı ile karşılaşan insanların gün boyu içinde huzursuzluk ve gerginlik içerisinde bulunmasını sağlar. Migren ağrısı ile birlikte hastalarda gözlerinin önünde adeta uçuşan sinekler var imiş gibi bir hisse kapılmalarına da sebep olabilir. Yine bu sırada ışığa karşı aşırı bir hassasiyet ve tepki hali de oluşur ki migren hastalarının birçoğu karanlıktan hoşlanır ve karanlık ortamda başlarını bir bez ile bağlayarak kendilerini rahatlatmaya çalışabilirler.

Migren ağrılarının şiddeti ve süresi her hastaya göre farklılık gösterebilir. Ağrı nöbetlerinde başın hangi tarafının ağrıyı oluşturduğu değişik oluşabilir. Oluşan migren ağrısı hep başın aynı yanında oluşabileceği gibi başın bütün bölümünü de etkisi altına alabilir. Migren ağrısına iyi gelebilecek ama kesinlikle doktor tarafından önerilen ve hasta tarafından kullanılması gereken ilaçların kullanılması yolu ile hastanın rahatlaması ve ağrısının hafifletilmesi veya tamamen yok edilmesi sağlanabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...