Mezuniyet Elbisesi Nasıl Seçilir?

Hayatınızın unutulmaz gecesinde gecenin en güzeli siz olmanız için biraz çaba göstermeniz gerekiyor. Mezuniyet gecenizde nasıl görüneceğinize dair karar vermek başlı başına problem. Sonuç itibariyle okul hayatınızın sona erdiği bu büyük gecede harika görünmek isteyeceksiniz. Hal böyle olunca da mezuniyet balonuzda en az ünlüler kadar şık ve zarif görünmek isteyeceksiniz. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz. Biz sizlere yardımcı olmak için bazı araştırmalar yaptık. Mezuniyet gecesi için alışverişe çıkarken hem uygun fiyatlı hem de daha zarif elbise seçmek için sizler için bir rehber hazırladık. Mezuniyet Elbisesi Nasıl Seçilir? Sorunuzun cevabını vermek istiyoruz. Okumaya devam ederek öğrenebilirsiniz.

Düzgün Bir Plan Yapın

Hayatınızda gösterişli ve muhteşem bir elbise giyebileceğiniz çok fazla zaman yok. İşte o anlardan biri de mezuniyet geceniz olmaktadır. Mezuniyet gecenizde neden kusursuz bir elbise giymeyesiniz ki. Mezuniyet gecesi için giyeceğiniz elbisenin planını 4 ila 6 hafta öncesinden yapmanız gerekiyor. Çünkü sizde bilirsiniz ki birçok abiyenin vücudunuza tam olarak oturması için tadilat gerektirebilir. Bu değişiklikleri tamamlamak için yeteri kadar zamanınız olması gerekiyor. Eğer mezuniyet elbisenizi hazır satın alacaksanız bile tadilat gerektirdiğini unutmayınız.

Ne Tarz Elbise Giyeceğinize Karar Verin

Ne tarz elbise giyeceğinize karar vermeden önce ilham almak adına son zamanlarda podyumdan geçen modellere göz atmanız gerekiyor. Nelerin hoşunuza gideceğini görmek ve bu sezonun elbiselerini bulmak adına moda dergilerine bakmalısınız. Böylelikle ilham almış olabilirsiniz. Mezuniyet gecenizden birkaç ay önce moda dergilerine ve internet sitelerine bakmaya başlamanız sizin açınızdan da iyi olacaktır. İlla lüks mağazalardan elbise seçimi yapmanız şart değil. Küçük butiklerde de aradığınız tarz da mezuniyet elbiselerini bulabilirsiniz.

Size Uygun Kumaşı Seçin

Mezuniyet elbisesi arayışındaysanız eğer, elbisenin uzunluğu ya da rengine geçmeden önce belki de en çok dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de kumaş seçimidir. Burada saten, tül, ipek, şifon ve dantel gibi ince, değerli ve lüks kumaşlara yöneleceksiniz. Kumaş seçimi yaparak elbise seçimini daha kolay hale getirebilirsiniz.

Vücudunuza Uygun Elbise Seçimi Yapın

Mezuniyet elbisenizin içerisinde kusursuz görünmek için elbiseyi vücut şeklinize ve yüz hatlarınıza uygun seçimler yapın. Bunu yaptığınız takdirde aradığınız elbiseyi bulmanız daha da kolay olacaktır. Yüz hatlarınızı ve vücudunuzu tanımak size daha kolay seçim yaptıracaktır.

Yüz Şeklinize Uygun Yaka Seçimi

Straplez mi tercihiniz yoksa ince askılı mı? Göğüs dekolteli mi yoksa sırt dekolteli mi? Elbisenizin yaka kısmına karar vermenizde yüz şekliniz de önemlidir. Eğer yüzünüz yuvarlaksa, V Yaka ya da göğüs dekolteli elbiseler yüzünüzü daha uzun gösterecektir. Üçgen bir yüzünüz varsa gömlek yakalı elbiseleri tercih edebilirsiniz. Kalp şeklinde yüzünüz varsa boynunuza yakın, yatay çizgili elbise tercihinde bulunabilirsiniz. Kare yüzünüz varsa kesinlikle kare dekolteli elbiselerden kaçının.

Vücut Şeklinize Uygun Elbise Seçimi

  • Vücut şeklinizi tanıdıktan sonra elbise seçimi yapmanız önemli bir unsurdur. Eğer:
  • Kum saati vücut şekline sahipseniz, ince belinizi vurgulayan ve alt kısım ile göğüs kısmı arasında denge sağlayacak elbise seçin.
  • Dikdörtgen bir gövdeniz varsa belinizi vurgularken hem alt hem de üst gövdede hacim sağlayacak elbise seçebilirsiniz.
  • Ters Üçgen şeklinde vücut şekliniz varsa alt bedeninize hacim kazandırmak için üstü dar altı geniş elbiseler tercih etmeniz gerekiyor.
  • Armut vücut tipine sahipseniz, elbise seçimi yaparken vücudunuzu kum saati şeklinde gösterecek seçimler yapmanız gerekiyor.
  • Elma şeklinde vücut şekliniz varsa belinizi vurgulayacak, dikey çizgili elbise seçimi yapmanız gerekiyor.

Renk Seçimi

Mezuniyet gecenizin en güzeli olmak için elbisenizin rengi önem arz eder. Siz de bilirsiniz ki giydiğiniz elbise rengi kişiliğinizi anlatacaktır. Mesela kırmızı parlak bir elbise giydiğiniz takdirde insanlar sizin daha cesur olduğunuzu düşünecektir. Siyah bir elbise giydiğiniz takdirde daha sofistike bir seçim yapmış olacaksınız. Pembe renk tercih ettiğiniz takdirde insanlar sizin eğlenceli biri olduğunuzu düşünecektir.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...