Mesaj Sunucu Tarafından Reddedildi Ne Demek

Mesaj Sunucu Tarafından Reddedildi Ne Demek?

Mesaj Sunucu Tarafından Reddedildi Ne Demek? Sunucuda meydana gelen bazı ağ bağlantı sorunlarından ötürü mesaj sunucu tarafından reddedildi sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durum hem telefon hem de tablet ve bilgisayar gibi cihazlarda meydana gelebilir. Nedenlerini bilmek ve alternatif olan çözüm yollarını denemek size hem zaman kazandırır hem de neticeye ulaştırır.  ibaresi sunucuda meydana gelen bir hatanın yapılandırılmamış olduğunu ifade eder. Sunucuda meydana gelen bir karışıklıktan ötürü ya da bağlantı ayarlarında meydana gelen bir sorundan ötürü mesajınız karşı tarafa iletilemez. Özellikle de posta gönderimlerinde ortaya çıkan sorunundan ötürü mail yollarında kilitlenmeler dahi meydana gelebilir. Öncelikle mesaj sunucu tarafından reddedildi sorununa yol açan nedenler araştırılmalı ve çözüm yollar adım adım denenmelidir.

Mesaj Neden Geri Dönüyor?

Mesaj Sunucu Tarafından Reddedildi Ne Demek? sorununuz karşısında bildirimi aldığınız takdirde, mailinizin karşı tarafa gitmediğiniz hatta direkt sunucu tarafından askıya alındığını anlayabilirsiniz. Özellikle de uzantılı maillerde sık sık karşılaşılan bu sorun için alternatif çözüm yolları vardır. Ancak çözüm yollarını denemeden önce mesajın neden geri döndüğüne dair bazı sebeplerin bilinmesi gerekir. Bu sebepler arasında;

  • IP adresinizin kara listeye girmiş olma ihtimali oldukça yüksektir.
  • Mail içinde yer alan uzantının boyutu ağır gelmiş olabilir.
  • Giden mail portunda mailinizin askıya alınmış olabilir ve bu sebep kısa sürede kendiliğinden çözülmektedir.
  • Ağ bağlantınızda bozulma meydana gelmiş olabilir.
  • Mailinize virüs bulaşmış olabilir ve dağıtıcı paneller sunucuyu uyararak mesajınızı reddetme kararı almış olabilir.
  • Mailinizi otomatik olarak spama düşmüş olabilir.
  • Mailinizin uzantısında bir hata meydana gelmiş olabilir.
  • Yollamak istediğiniz karşı tarafın IP adresinde yanlışlık olabilir.

Mesaj Sunucu Tarafından Reddedildiğinde Ne Yapılmalıdır?

Mesaj sunucu tarafından iptal edildi veya reddedildi bildirimi aldığınız zaman öncelikle sakin kalmalısınız. Bu sorun endişe edilmesi gereken bir sorun değildir. Aksine çözüm alternatifleri bulunan ve kısa sürede çözüme kavuşabilecek bir hatadır. Hataya neden olan unsurlar belirlendikten sonra bu unsurlara dayalı çözüm yollarının kullanılması çok daha uygun olacaktır. Mesaj Sunucu Tarafından Reddedildi NeDemek ve neden ötürü olur sorusuna birden fazla yanıt ve farklı sebepler olabilir. Bu sebeplerin her biri bir ihtimal olarak düşünülmeli ve çözüler buna göre hayata geçirilmelidir. Çözüm yollarını denerken ağ bağlantınızın kesilmeyeceğinden emin olmalısınız. Mail içinde tüm gelen ve giden postalarınızı yedeklediğinizden emin olmalısınız. Bu sayede mail içinde var olan dosyalarınızı kaybetme riskini ortadan kaldırmış olursunuz.

Mesaj Sunucu Tarafından Reddedildi Sorunu Nasıl Çözülür?

Çözüm alternatiflerini denerken yukarıda bahsedildiği üzere bağlantınızın kopmaması sizin için büyük bir avantaj olacaktır. Cihazınızın wi-fi ağına yakın olması, sorunun daha hızlı şekilde çözüme kavuşmasına olanak sağlar Mesaj Sunucu Tarafından Reddedildi Ne Demek? sorunu sizinle alakalı değildir. Bu nedenle korkulacak ya da karşı tarafa lanse edilecek bir durum söz konusu değildir. Deneyebileceğiniz tüm çözüm yollarını deneyerek mesajı karşı tarafa iletir konuma gelebilirsiniz. Çözüm olarak kullanabileceğiniz bazı yöntemler şunlardır:

  • Öncelikle giden kutunuzu kontrol etmeli ve burada bir posta olup olmadığına bakmalısınız.
  • E-posta adresinizin ve şifrenizin doğru olduğundan emin olmalısınız.
  • Giriş bilgilerinizden emin olduğunuz halde sorun devam ediyorsa, e-posta sağlayıcınızla irtibata geçmek kesin bir çözüm olacaktır.
  • E-posta hesaplarınızı kaldırıp tekrardan ekleme yapabilirsiniz.
  • Ayarlar bölümünden hesaplarınızın aktif ve pasif olma durumunu kontrol edebilirsiniz.
  • Sorun devam ettiği takdirde, hesabınızı tamamen silebilir, cihazınızı güncelleyebilir ve yeniden başlatarak e-posta hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Bu hususlar çözüme ulaşmanızda yardımcı olmadığında, sistem yöneticinizle iletişime geçerek birebir çözüm yollarını deneyebilirsiniz.

Ddos Yediğimi Nasıl Anlarım? makalemizi incelemeyi unutmayınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...