Mantıya salçalı sos nasıl yapılır?

Mantıya salçalı sos nasıl yapılır?

Mantıya salçalı sos nasıl yapılır? bu işin meraklıları tarafından araştırılan bir konudur.  Mantı birçok kültürün mutfağında olduğu gibi, Türk kültürünün de vazgeçilmez yiyeceklerindendir. Kökeni çok eskiye dayanmakla birlikte modernize edilmiş tarifleri de mevcuttur. Her yörenin kendine özgü tarifleri vardır ancak en meşhuru Kayseri mantısıdır. Sevmeyeni neredeyse yoktur. Hem damağa hitap etmesi, hem de doyurucu ve besleyici olmasından ötürü çokça ve severek tüketilir. Soslu olanı da en çok tercih edilenidir.

Mantınızı Salçalı Sos ile Lezzetlendirin!

Mantı genelde sosuyla birlikte tüketilir, öyle sevilir. Mantının lezzetine lezzet katmak güzel bir sosla oldukça kolay olabilir.

  • Öncelikle kişi sayısına yetecek kadar yoğurt hazırlanır, damak zevkine göre sarımsak miktarı da ayarlanır.

  • Sarımsaklar rendelenerek yoğurdun içine eklenir.

  • Ayrı bir tavada bolca tereyağı eritilir, içerisine birazcık salça, kırmızı toz biber ve kuru nane eklenerek sallanan kokusu çıkana kadar karıştırılır.

  • Pişen mantı servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine de sos gezdirilir ve afiyetle yenir.

  • Eğer salça tercih edilmiyorsa, sadece tereyağı eritilerek de sos yapılabilir.

Güzel Mantı Yapmanın Püf Noktaları

Mantıya salçalı sos nasıl yapılır herkes tarafından çok bilinmemekle birlikte, güzel bir mantının püf noktasıdır. Yapmak biraz bilgi ve tecrübe isteyen bir iştir. Sık sık mantı yapmak, doğru tariflerle denemek işi kolaylaştıracaktır. Mantı yapımında kullanılacak un tercihinden, tuzun ne zaman konulacağına kadar pek çok etken iyi mantının sırrıdır. Kullanılacak yumurta sayısı da güzel bir hamur elde etmede birinci etkendir.

Az kullanılan yumurta hamuru gevşek yapacağı gibi, çok kullanılan yumurta da hamuru olması gerektiğinden daha sert yapacaktır. Her şeyde olduğu gibi burada da denge oldukça önemlidir. Yiyecek kişi sayısına göre bu miktarlar ayarlanabilir. Mantının baş tacı sos ise son yapılan dokunuştur, lezzetini ikiye katlar. Püf noktalarına dikkat edilerek ve özenle yapılan bir mantı emeğinin karşılığını verecektir.

Kaç Çeşit Mantı Sosu Vardır?

Mantıya salçalı sos nasıl yapılır diye genelde merak edilir. Ancak mantı sadece salçalı sosla tüketilmez. Tereyağlı sade bir sos da mantıya çok yakışır ve çok tercih edilen bir sostur. Keza nane Sosu da aynı şekildedir. https://www.hizlierisim.com/blog/ sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...