Mantazol Krem Ne İşe Yarar?

Mantazol Krem Ne İşe Yarar?

Mantazol krem son yıllarda adını pek çok kez duyurmuştur. Birçok iltihabı ve egzaması olan kişi de bu kremin ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını merak etmektedir. Mantazol kreminin kullanıcıları birçok faydasını bilmektedir ancak, kullanmayan kişiler bu konuda bilgi talep etmektedir. Peki, bu Mantazol krem ne işe yaramaktadır?

Mantazol Krem Ne İşe Yarar?

Mantazol Krem ağır iltihaplar ve egzama rahatsızlıkları olan kişilerin sağlığını düzeltmek için kullanılan bir krem çeşididir. Ellerde, parmak aralarında, genital ve kasık bölgelerinde oluşan mantar enfeksiyonları için de kullanılmaktadır. Aynı zamanda mantar enfeksiyonunun neden olduğu kızarıklara, ayaklarda fazla suda kalma ya da hijyene dikkat edilmeme sonucu meydana gelen mantar enfeksiyonunun iyileştirilmesinde kullanılmaktadır.

Mantazol Krem Nasıl Kullanılır?

Bu krem yalnızca cilt yüzeyinde kullanılmaktadır. Doktor onayı olmadığı sürece kol altı ve yüzde kullanılmaması gerekmektedir. Ayrıca diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi bu kremi de kullanmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda olmaktadır. Peki, Mantazol krem nasıl kullanılır?

Mantazol kremi kullanmadan önce ellerinizi dezenfekte etmeye özen göstermelisiniz. Ardından kremi uygulayacağınız bölgeyi de yıkayıp kurutmanız gerekmektedir. rahatsız bölgeye az miktarda kremden uygulayıp ardından ovalayarak cilde yedirebilirsiniz. Bu kremin ne kadar süre kullanılacağı ya da ne kadar miktarda kullanılacağı rahatsızlığın derecesine ya da türüne bağlıdır.

Doktorunuz tarafından tavsiye edilmediği sürece rahatsız bölgenin üzerini sarmayın, bandajlamayın ya da kapatmayın.

Mantazol kremi rahatsız olan bölgenize uyguladıktan sonra, eğer bu bölge ellerinizi içermiyor ise ellerinizi muhakkak yıkamalısınız. Ayrıca bu kremin göz, ağız ve buruna temas etmesinden muhakkak kaçınmalısınız. Aksi takdirde istenmeyen rahatsızlıklar meydana gelebilir. Böyle bir durum yaşanır ise derhal bölgeyi bol su ile yıkamalısınız. İstemeden bu bölgeler ile kremin teması halinde tahriş ya da rahatsızlık devam ediyor ise derhal doktorunuza başvurmanızda fayda var.

Bu kremi kullandıktan sonra elde ya da ayakta şişme durumu, göğüs sıkışması ya da nefes alamama gibi durumlar yaşarsanız ilacın yan etkisine maruz kalmışsınız ya da vücudunuz alerjik reaksiyon gösteriyor demektir. Böyle bir durumda Mantazol kremi kullanmayı derhal bırakmalı ve ilgili doktorunuza konu ile ilgili olarak müracaat etmeniz gerekmektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...