Macbook’lar Diğer Apple Cihazlarını Kablosuz Şarj Edebilecek

Apple’ın aldığı yeni bir patent’e bakıldığında Apple’ın yeni Macbook modellerinin iPhone, Apple Watch ve iPad cihazlarını kablosuz bir şekilde şarj edebileceği görülüyor. Son zamanlarda Apple, kablosuz şarj üzerine önemli adımlar atıyor. Bildiğiniz gibi birden çok Apple cihazını şarj edebilecek olan AirPower ürünü 2019 yılında iptal edildi ve piyasaya sürülmeyecek.

 

2021 yılında ise iPhone 12 ile beraber kablosuz şarj özelliği için MagSafe aksesuarları gündeme geldi. Gündeme düşen bilgiler ışığında Apple, yepyeni bir kablosuz şarj özelliği için çalışıyor. Apple’ın kablosuz şarj ile alakalı bir patent aldığı Patently Apple internet sitesi üzerinden yayılmış.

 

Patent’in detaylarına inecek olursak, Macbook cihazları, diğer Apple cihazlarını kablosuz olarak şarj edebiliyor olacak. Bunun dışında iPhone, Apple Watch modellerini, iPad cihazları ise iPhone modellerini şarj edebileceği görülüyor.

Macbook’un Şarj Üniteleri Nerede Olacak?

Macbook’ların üzerinde ki trackpad’in sağ ve sol kısımlarında ki boşluklarda olacak. Ve Macbook’lar aynı anda iki farklı cihazı şarj edebilecek. Apple şu anda diğer teknoloji şirketleri ile benzer özellikler taşıyan bir kablosuz şarj teknolojisi kullanıyor. Fakat Apple teknolojisinin farklı cihazları da şarj edip etmeyeceği bilinmiyor.

 

Bunların dışında akıllara bir soru takılıyor. Macbook ve iPad kasaları alüminyumdan üretilmekte. Alüminyum ise kablosuz şarj için kullanılabilecek bir madde değil. Bu durumda bu patentin gerçeğe dönüşebilmesi için bu cihazların kasalarında bir takım değişiklikler yapılması gerekiyor. 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...