Kürtaj ve Kürtaj Sonrası Önemli Bilgiler

Kürtaj denildiğin de korku, endişe hissedilir. Kürtaj  halk arasın da ameliyat olarak kabul edilmez ancak ameliyat olarak kabul edilmesi gereken bir işlemdir. Kürtaj ve  sonrası yapılan operasyonlar çok önemlidir. Yetki ve deneyime sahip kişiler gereken  kurallarına uyduğunda, risk neredeyse yok denecek kadar azdır.

 

Kürtaj Nedir?

Kürtaj, istenmeyen veya sorunlu bir hamileliği sonlandırmak anlamına gelir. Tıp literatüründe Dilatasyon olarak da bilinir. Kürtaj gönüllü değildir. Ayrıca düşük sonrası fetüsün kalıntılarının alınması veya ölü doğum, boş gebelik gibi vakaların gerçekleştirilmesi gerekebilir. Diğer bir deyişle kürtaj, rahim içindeki her şeyin temizlenmesi işlemidir. Ancak dış gebelik kürtajla ortadan kaldırılamaz.

 

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Embriyonik oluşum durumunda, içi boş gebelik gibi içi boş gebelik gibi içi boş gebelik gibi içi boş gebelik gibi içi boş gebelik gibi, içi boş gebelik gibi içi boş gebelik gibi, içinde, içi boş gebelik gibi embriyoların oluşumu olması durumunda görülür. Annenin hayatı, annenin hayatı artması durumunda.

 

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat etmesi ve Yapması Gerekenler

Kan tipinizi test ederek ve tıbbi tesiste kan türünüzü bilgilendirerek kan grubunuzu öğrenmelisiniz..

Kızlık zarı dikimi Çok düşük bir anestezi ve çok düşük bir doza sahip diğer ameliyatlar gibi ağrılı geçmez ve kürtaj aktivitesinde 5 dakika içerisin de kendine gelip gözlerini açabilir.

 

Son olarak, labioplasti littominin konumu, jinekolojik masada oturmadan önce mesanenin tarafından gizlenmemelidir.

 

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Kürtaj sonrası ilaçların (özellikle antibiyotik kullanılıyorsa) düzenli kullanımına dikkat edilmelidir.
  • Kürtaj 3-saat içinde mide bulantısı olmazsa normal yemek yemeye başlanabilir.
  • Kürtajdan hemen sonra duş almak mümkündür.
  • İşlemden sonra en az 15 gün denizde veya labioplasti havuzda bulunmamalısınız.
  • Sekse en az 10 ila 15 gün ara verilmelidir.
  • Kürtajdan sonra 7 gün içinde doktor muayenesi gerekir.

 

Kızlık zarı dikimi Kürtajdan sonraki ilk veya iki hafta hafif ağrı, kramp ve lekelenme hissetmek normaldir.

Kürtaj sonrası yüksek ateş, ağır kanama ve şiddetli labioplasti karın ağrısı gibi şikayetlerde doktora başvurulması tavsiye edilir.

 

Kürtaj Fiyatları

İyi donanımlı bir hastanede kürtaj yaptırırsanız fiyat biraz daha yüksek olabilir. Kızlık zarı dikimi Ancak fiyatı etkileyen tek faktör bu değildir.Gebeliğin süresi uzadıkça kürtaj fiyatı artıyor.

 

Kızlık Zarı Nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?

Kızlık zarı kişiden kişiye değişmekle birlikte vajina girişinden itibaren 11,5 cm’lik doğal bir kırışıklıktır.

Kızlık zarı nedir? Kızlık zarı, yaklaşık 12 cm içeride, kızlık zarı dikimi labia majora vajina girişinde uzanır ve kızlık zarının iç duvarı gibi müköz bir yapıda yaklaşık 3mm kalınlığında katlanmış bir dokudur. Rengi ve yapısı küçük dudakları andırır.  Yapı, labioplasti pürüzsüzlük, kalınlık ve süneklik bakımından büyük farklılıklar gösterir.

 

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Bekaretin kontrolü ile, zarın bütünlüğünü için herhangi bir zarar, Kürtaj zedelenme ve doğal yaralanma  notlar tespit edilmeli ve notlar alınmaz. Sorununun yasal yönü için uygun olan bu bilgiler yalnızca denetlenen kişi ile paylaşılır.

 

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Kızlık zarı yırtılması, bekaret kaybı kişinin iradesine göre veya iradesi dışında (kaçınılmaz) gerçekleşebilir. Bu durumda  iki tercihiniz vardır geçici kızlık  zarı ve kalıcı kızlık zarı işlemi uygulanarak bekaret tekrar sağlanabilir. Himenektomi aynı zamanda “hymenoplasti” olarak da bilinir. Kürtaj Amaç, ilk geceyi taklit etmek için kanamayı gerçekleştirmek.

 

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün mü?

 

Evet yapılabilen ağrı gerektirmeyen  üç dikişli hemming yöntemini uyguluyoruz. Labioplasti İşlem sonrası kısa bir dinlenmenin ardından yürüyüşe veya seyahate çıkabilirsiniz.

 

Labioplasti Neden Uygulanır?

Vajinal sarkmasının en yaygın nedeni iç dudağın dış dudağa göre sarkık olmasıdır. Başka bir deyişle, dudak hipertrofisinden kaynaklanır. Bu aynı zamanda bir dudağın diğerinden farklı olduğu simetri problemlerinde de yapılır.

 

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Hastanın dokusuna ve cerrahi beklentilerine göre farklı tekniklerle yapılabilmektedir.

 

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları

Bu tür ameliyatı genel anestezi altında veya lokal anestezi ile yapılabilir. Kızlık zarı dikimi Fiyatlar hastanenin konumu ve tıbbi ekipman, fiyatı etkileyen ilk faktördür.

not : hekiminizden bilgi alınız. tavsiye niteliği taşımaz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...