Küçük Sera Nasıl Yapılır?

Küçük Sera Nasıl Yapılır?

Küçük Sera Nasıl Yapılır? Doğayla iç içe olmak pek çok kişinin hayali. Ancak kimi zaman yaşadığımız büyükşehirler kimi zamanda günlük koşuşturmalar bizi doğadan uzak tutuyor. Bu nedenle pek çoğumuz hafta sonlarını ya da boş vakitlerimizi gereksiz uğraşlarla öldürüyoruz. Bunun yerine yeni bir hobi edinmek hem de kendi minik seranızda yeşillikle baş başa vakit geçirmek istemez misiniz? Küçük seralar son dönemlerde birçok kişinin uğraş alanı. Özellikle eve ve kendimize dönüş yaptığımız bugünlerde kendi minik bahçenizi kurarak eğlenceli ve bir o kadar sakinleştirici vakit geçirebilirsiniz. Bu seralarda rengarenk çiçekler ya da çeşitli meyve ve sebzeler yetiştirebilirsiniz. Hem eğlenceli bir aktivite hem de rahatlatıcı bir meditasyon tekniği olarak değerlendirebileceğiniz küçük seraları yapmaksa sandığınızdan daha kolay. Bu yazımızda sizlere küçük sera nasıl yapılır? ve küçük serada neler yetiştirebilirsiniz detaylı olarak açıkladık.

Küçük Sera Yapımı

küçük sera nasıl yapılır? Sera denilince aklınızı kocaman bir alanı kaplayan brandalar ve içerisinde yetişen yüzler bitki geliyor olabilir. Ancak evinizin bahçesinde ya da balkonunuzda kendi minik seranızı kurmanızda mümkün. Üstelik bunun için tonlarca maliyete de ihtiyacınız yok. Elinizde olan malzemelerle ya da çok az miktarlar ödeyerek kendi seranızı yapabilirsiniz. Böylelikle minik seranızda çiçek, marul, maydanoz, biberiye ve fesleğen gibi kolay yetişebilen onlarca bitki üretebilirsiniz. Evde kendiniz yapabileceğiniz birkaç küçük sera fikirlerini sizler için sıraladık.

  • Plastik saklama kutuları sera yapımında kullanım için oldukça idealdir. 30-40 santim ebatlarında birkaç kutu işinizi görecektir. Uygun sıcaklık ve nemlendirmeyi sağlayarak birkaç kutuyla kendi seranızı oluşturabilirsiniz.
  • Boş bidonlar bitki üretiminde en fazla tercih edilen materyaller arasında yer alır. Kimi zaman saksı görevi de gören boş bidon kutularında kendi minik seranızı oluşturabilirsiniz.
  • Birkaç yarım daire şeklinde plastik ve muşambayla minik bir sera oluşturabilirsiniz. Özellikle bahçeli bir eviniz varsa boyutları 2 metreye kadar çıkartarak yine minik ama daha geniş bir alanda kendi seranızı kurabilirsiniz.
  • Şeffaf şemsiyeler muşamba görevi görerek kendi seranızı yapmanıza yardımcı olabilir. Kullanmadığınız tahta bir kutu ya da fıçının üzerini şeffaf şemsiyeyle örterek kendi seranızı oluşturmanız mümkün.

 

Küçük Sera Nasıl Yapılır? Makalemizin sonuna geldik, Bu tarz bilgiler hoşunuza gitti ise Nasıl yapılır? Kategorimizi inceleyerek daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...