Kripto Para Sitelerine Kimlik Vermek Güvenli mi?

Kripto Para Sitelerine Kimlik Vermek Güvenli mi?

Teknoloji insanların çalışma, iletişim kurma, alışveriş yapma ödeme yapma şeklini değiştirdi. Şirketler ve tüketiciler artık nakit parayı tercih etmiyor ve bu davranış yerini temassız ödemelere bırakıyor. Günümüzde ise yatırım ve ödeme sistemi olarak yeni bir teknolojiyle karşı karşıyayız: kripto paralar.

Muhtemelen herkes şimdiye kadar Bitcoin’i duymuştur. İlk kripto para birimi Bitcoin olsa da, diğerlerinin popülaritesi de gün geçtikçe artıyor. 2.000’den fazla farklı kripto para birimi türü var ve her gün daha fazlası geliştirilmektedir.

Büyük bir kitle artık kripto para yatırımı yapıyor ancak çoğu kişinin aklında kişisel bilgilerinin güvende olup olmadığı var. Hemen hemen her kripto para borsası üyelik esnasında birçok bilgi ve kimlik görüntüsünü talep eder. Paylaşılan bu belgeler güvenli yerlerde mi saklanıyor? Bu konu hakkında bildiklerimizi sizinle paylaşacağız.

 

Kripto Para Ne Kadar Güvenli?

Kripto para birimleri genellikle blockchain teknolojisi kullanılarak oluşturulur. Blockchain, işlemlerin “bloklara” kaydedilmesini ve zamanlama süresini belirler. Bu oldukça karmaşık ve teknik bir süreçtir. Özet olarak bilgisayar korsanlarının çözmesi zor olduğu, kripto para birimi işlemlerinin tutulduğu dijital bir not defteridir.

Ayrıca kripto para dünyasında işlem yapmak için iki faktörlü bir kimlik doğrulama işlemi gerekir. Örneğin, bir işlem başlatmak için kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gerekir. Ardından, SMS yoluyla kişisel cep telefonunuza gönderilen bir kimlik doğrulama kodunu girmeniz gerekecektir.

Birçok güvenlik sistemi olsa da, bu durum kripto para birimlerinin hacklenemez olduğu anlamına gelmiyor. Hacker’lar, 2018’de Coincheck’i 534 milyon dolar ve BitGrail’i 195 milyon dolar zarara uğrattı. 

 

Kripto Para Dünyasında Güvende Kalmak İçin Dikkat Edilmesi Gereken 4 Nokta

Yatırımlar her zaman risklidir. Ancak bilgi eksikliği ve yeterli araştırma yapmadan kripto para yatırımı yapmak, bazı uzmanlara göre daha riskli görülüyor Bu yüzden kripto para yatırımı yapmadan önce yeterli seviyede bilgiye sahip olduğunuza emin olun. Terimlere hakim olmak, trendleri takip etmek ve güvenilir bir borsada bulunmak en önemli noktalardan.

 

En İyi Kripto Para Borsasını Seçin

Para yatırmadan önce, parayı nereye yatıracağınızı iyi araştırın. Kripto para platformları, dijital para birimleri satın almak ve satmak için aracılık işlemlerini sağlar. Bitcoin.com’a göre aralarından seçim yapabileceğiniz 500’den fazla borsa vardır. İlerlemeden önce araştırmanızı yapın, incelemeleri okuyun ve daha deneyimli yatırımcılarla konuşun.

 

Eğer bu konuda fikre ihtiyacınız var ise, KriptoFeed sitesinin hazırladığı https://kriptofeed.com/en-iyi-ve-guvenilir-bitcoin-siteleri/ sayfasını inceleyebilirsiniz.

 

Kişisel Bilgilerinizi Güvende Tutun

Şifrenizi iyi saklayın. Kripto para siteleri sizden birçok bilgi ve belge talep edebilir. Genellikle bu bilgiler sizi güvende tutmak içindir. Hesabınızın hacklenmesi veya güvende olmaması durumunda, sizin olduğunuzu teyit etmek amacıyla kullanılır. Ancak bu bilgilerin gerçekten güvende olup olmadığı, üye olduğunuz kripto para sitesinin güvenilirliğine bağlıdır. O yüzden yukarıdaki maddede bahsettiğimiz gibi iyi bir site seçmek çok önemlidir.

 

Kripto Paranızı Nasıl Saklayacağınızı Öğrenin

Kripto para birimi satın alırsanız, saklamanız gerekir. Bir borsada veya dijital bir cüzdanda saklayabilirsiniz. Hangi kripto para cüzdanını seçmelisiniz? Pek çok farklı cüzdan türü olsa da, her birinin kendi avantajları, teknik gereksinimleri ve güvenliği vardır. Borsalarda olduğu gibi, yatırım yapmadan önce depolama seçeneklerinizi de araştırmalısınız.

 

Yatırımlarınızı Çeşitlendirin

Kripto yatırımını çeşitlendirme, iyi yatırım stratejisinin anahtarıdır ve kripto para birimine yatırım yaparken de geçerlidir. Örneğin, bildiğiniz isim diye tüm paranızı Bitcoin’e yatırmayın. Binlerce seçenek var. Yatırımınızı birkaç para birimine yaymak en iyisidir. Böylece riskinizi azaltmış olursunuz.

 

Panik Yapmayın

Kripto para piyasası değişkendir, bu nedenle iniş ve çıkışlara hazırlıklı olun. Fiyatlarda dramatik dalgalanmalar göreceksiniz. Kafa olarak bununla başa çıkamayacaksanız, kripto para birimi sizin için akıllıca bir seçim olmayabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...