Korsan Oyun Oynamak Ne Kadar Doğru?

Korsan Oyun Oynamak Ne Kadar Doğru?

Daha önce korsan oyun oynamak ne kadar doğru diye düşündünüz mü? Yüksek maliyetler ve birçok oyun seçeneği nedeniyle oyuncuları oyunlara bazen para vermek istemeyebilirler. Bu durumda ise oyuncular korsan oyun oynamayı tercih ederler. Bunun birden fazla problemi doğurduğu söylenebilir.

Korsan Oyun Oynamanın Zararları

Öncelikli olarak bu oyunlar farklı kişiler tarafından düzenlendiği için güvenlik açığı barındırabilirler. Kurulum esnasında bilgisayarınıza birçok virüs bulaştırabilir. Özel dosyalarınızın güvenliğini sekteye uğratırsınız. Hatta bilgisayarınıza programlar yüklenerek arkada sanal madencilik yapılabilir. Bu işlem bilgisayarınızın performansını düşürdüğü gibi ekran kartınızın ömrünü de azaltacaktır. Korsan oyun piyasasında bu kişiler ücretsiz bir şekilde sizin ekran kartınızı kullanabilirler. Üstelik sizin ekran kartınızdan gelir elde edeceklerdir.

Sadece size bu zararlardan bahsetmeyeceğiz. Korsan oyun oynamak ne kadar doğru diye düşünürken önemli olanın ahlaki açıdan da değerlendirilmesidir. Sonuç olarak oyun firmaları uzun emeklerin ardından sizlere belli bir miktar karşılığında bu oyunu sunmuşlardır. Kısacası emeğe saygısızlık olacaktır. Sadece sanal olduğu için yumuşak gözükse de günlük hayatta farklı bir şeye uyarlayınca doğru olmadığını göreceksiniz. Eğer ki sizler de korsan oyun oynuyorsanız hemen bırakmalısınız. Çünkü bu bir emek hırsızlığıdır. Yapımcıların maddi olarak zarara sokmaktadır. En doğrusu oyun platformlarında istediğiniz onun indirime girmesini beklemektir. Bu oyunu indirimde alarak hem uygun fiyatlı alabilecek hem de güvenlik açığından zarar görmeyeceksiniz.

Korsan Oyuna Alternatif Yollar

Ya da paralı oyunları korsan oynamak yerine ücretsiz oyunlardan faydalanabilirsiniz. Birçok ücretsiz oyun kaliteli bir şekilde zevk vermektedir. Üstelik sadece internetsiz değil ücretsiz online oyunlarda bulunmaktadır. League of Legends, Valorant, CS:GO bunlara örnektir. Bu oyunları oynamanız size hem güvenlik açığı oluşturmasını sağlar hem de farklı insanlar ile rekabet edebilmenizi sağlar.

Korsan oyun oynamak ne kadar doğru diye düşünen insanlara bir tavsiyemiz var. Epic Games Store sık sık kaliteli ve güzel oyunları ücretsiz olarak vermektedir. Sizlerde bu oyun platformunu indirerek kaliteli oyunlara ücretsiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Korsan oyun oynamak ne kadar doğru yazımızın sonuna geldik. Steam’de Oyunları Daha Hızlı İndirmenin Yolları yazımızı okumak isterseniz makaleyi buraya bırakıyoruz.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...