Köpek Yavrusu Bakımı

Bir köpek yavrusu sahiplenmek pek çoğumuzun hayalidir, bu hayalin gerçeğe dönüşmesi çok heyecan verici olabilir ancak bir o kadar da sorumluluk getiricidir. Ailenizin bu yeni üyesi eve gelmeden önce sorumluluklarınız başlar, başka bir değişle köpek yavrusu bakımı daha yavruyla tanışmadan başlar; yavru köpeğe özgü bir yaşam alanı oluşturulması, onlar için zehirli olabilecek veya herhangi bir risk teşkil edebilecek nesnelerin ortadan kaldırılması, köpeğinizi düzenli olarak götüreceğiniz bir veteriner bulmanız bu sorumlulukların başında gelmekte olup ayrıca eğer varsa yavru köpeğinizin ilk evinden kullandığı bir battaniye veya eşya almanız onun kendini yeni evinde güvende ve rahat hissetmesine yardımcı olacaktır.

Köpeğinizle aranızdaki bağ ne denli kuvvetli olursa ve o kendini ne denli rahat hissederse köpek yavrusu bakımı da o denli kolay olacaktır.

8 Haftadan Küçük Köpek Yavruları İçin Öneriler

Genellikle köpekler 8 haftalık olduklarında sahiplendirilirken siz de köpeğinizi 8 haftalıkken veya daha küçükken sahiplendiyseniz veteriner kontrolüne götürmeli aşağıdakilerden hangilerinin yapıldığını öğrenmeli ve eksik olanları yaptırmalısınız.

  • Köpeğin ilk yavru köpek aşılarının organize edilmesi
  • Tuvalet eğitime başlanması
  • Sosyalleştirme çalışmaları (Diğer insanlara alışması ve agresif bir köpek olmaması için bu önemlidir.)

8-12 Haftalık Köpek Yavruları İçin Öneriler

Bu süreçte öğrendikleri gelecekteki davranışlarını büyük oranda etkileyeceği için söz konusu zaman dilimi oldukça kritiktir. 65 farklı ırkta köpek yavruları hakkında daha fazla bilgi almak için; https://kopekyavrusu.com  sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ödüle dayanan bir eğitim sistemi izlenmelidir, köpeğinizi gereken eğitimi alabileceği köpek akademilerine kaydettirebilir veya kendiniz bu konuda bilgi sahibi olarak onu kendiniz eğitebilirsiniz.

  • Yavru köpeğinizi diğer evcil hayvanlarla tanıştırmak (Bu hayvanların tam aşılı olduğuna emin olun).
  • Ayrılık kaygısı ile ilgili davranışlarını azaltmak için onları kısa sürelerle yalnız bırakmayı deneyin.
  • Beslenme düzenine özen gösterin, yavru mamaları kullanın.
  • Dışarı çıktıklarında onları ödüllendirerek tuvalet eğitimlerine devam edin.
  1. Hafta ve Sonrası İçin Öneriler
  2. haftadan itibaren köpek yavrusu bakımı, yavru köpeğiniz ikinci aşılarını yaptırılmasını kapsar.
  • Köpeğinizin aşıları tamamen bittiğinde onu özgürce sosyalleştirebilirsiniz.
  • İstediğiniz diğer temel eğitimleri alması için ideal bir zamandır.

6 Aylıktan Büyük Köpekler İçin Öneriler

Yavru köpekler 6 aylık olduklarında da öğrenmeye devam ederler bu sebeple ödüle dayalı eğitim sisteminizden ödün vermeden devam etmelisiniz.

  • Kısırlaştırma işlemi hakkında veterinerinizden bilgi edinin (henüz yapmadıysanız).
  • Büyüdükçe ve ihtiyaçları değiştikçe onu yetişkin köpek mamasıyla tanıştırın.

Yukarıda tüm zaman dilimleri ile ilgili verilmiş öneriler aslında bir köpeğin doğal ihtiyaçlarıdır ve her köpeğin hak ettiği davranışlardır, bunlar dışında köpek yavrusu bakımı bir köpeği sıcak bir çatı altına almak ve aşılarını yaptırıp, yemeğinin vermenin ötesinde ona sevgi ve şefkat sunmaktır, onunla oyunlar oynamaktır. Eğer köpek yavrusuyla güçlü bir bağ kurarsanız ailenizin hem neşesi hem koruyucusu olacaktır.

Not: Pek çok köpek yavrusu onları sahiplenen ailenin vakti olmadığı için ihtiyaç duydukları egzersizleri yapamıyorlar ve yürüyüşe çıkamıyorlar, eğer köpeğinize egzersiz yaptıracak, onu yürüyüşe çıkaracak, onu eğitecek vaktiniz yoksa sizin yerinize tüm bunları yapacak birini bulmadan köpek sahiplenmemenizi öneririz.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...