Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Ev sahibi olmak çoğu insanın hayalidir. Altın ve döviz fiyatlarının yüksek olduğu bu zamanlarda ev fiyatlarında da artışlar yaşanmış durumda ve bu durum ev sahibi olmak için yeterli bir bütçe gerekliliğini daha büyük kaygı ile düşündürtmektedir. Ev sahibi olmak ve istediği evde yaşamak isteyenlerin evin bedelinin hepsini ya da bir kısmını elde etmek için en çok başvurdukları yöntem kredi çekmek olmaktadır. Krediye başvurarak ev satın almak isteyenler için uygun olan konut kredisi ile elde edilecek bir miktar peşinat, ev sahibi olma hayallerinizin gerçekleşmesine yardımcı olacaktır.

“Nasıl konut kredisi alınır?” sorusuna yanıt bulacağınız bu yazımızda konut kredisi hakkında birçok fikir edinmeniz için bilgiler paylaşacağız.

Konut Kredisi Nedir?

Konut kredisi, satın almak istediğiniz konutun satın alma işlemi için ihtiyaç duyduğunuz maddi desteği sizlere sağlayan kredi türüdür. Ancak burada dikkat edilmesi ve unutulmaması gereken en önemli durum konut kredisinin alacağınız evin değerinin tamamını karşılamayacağıdır.

Bankaların Konut Kredisi Oranlarını Görmek İçin;
https://mukayese.com/konut-kredisi adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mart 2020’den önce bankalardan talep edeceğiniz konut kredisi, satın almak istediğiniz evin en fazla %80’ini karşılamaktaydı. Ancak Mart 2020’de 500.000 TL’ye kadar ev fiyatları için %90 oranıyla güncellenmiştir. Satın almayı düşündüğünüz evin değeri ve sınıfı, ev bedelinin yüzde kaç oranında kredi olarak alabileceğiniz noktasında belirleyici olabilmektedir.

Konut Kredisi Alabilmenin Koşulları Nelerdir?

Öncelikle konut kredisi başvurusunda bulunmak isteyen kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir ve üst sınır yaşı 70 yaştır.  Bir diğer konu ise konut kredisi için gerekli olan nüfus cüzdanı (ehliyet ya da pasaport da kimlik yerine kullanılabilir.), ikamet belgesi, gelir belgesi (maaş bordrosu ya da serbest meslek çalışanları için vergi levhası), satın alınacak konutun tapu fotokopisi ya da kat mülkiyeti tapusu ve iskan belgesi gibi belgelerin eksiksiz olarak sunulmasıdır.

Kredi not durumunuzun iyi olup olmaması da kredi başvurunuzun olumlu ya da olumsuz sonuçlanmasında büyük rolü bulunmaktadır. Bunların dışında başvuru yapacağınız bankalar hane gelirinizin konut kredisini ödeyecek durumda olmasına bakmaktadırlar.  Bankanın kredi onayını vermesi, başvurunuz sonrasında hazırlanan ekspertiz raporu ile doğrudan bağlantılıdır ve hazırlanan bu raporda yer verilen detaylar, bankanın, konut kredisi başvurunuzu onaylayıp onaylamayacağını belirlemektedir.

Güncel ve güvenilir konut kredisi oranları ve faizlerinden haberdar olmak için mukayese.com adresiniz ziyaret edebilir kredi hesaplama yapabilirsiniz. Konut kredisi dışında ihtiyaç kredisi bilgilerine de ulaşabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...