komple implant nasıl yapılır

Komple İmplant Nasıl Yapılır?

Komple İmplant Nasıl Yapılır? Diş hastalıkları pek çok kişinin mustarip olduğu rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Birçok hastanın bazı genetik veya çevresel faktörler nedeniyle dişlerinin çekilmesi gerekiyor. Bu durumda hastaların diş kaybının önüne geçmek mümkün olmayabiliyor. Bunun yerine implant tedavisi uygulanarak hastanın sorunu ağrısız ve kolay bir şekilde çözümlenmeye çalışılıyor. İmplant kabaca yapay diş kökü olarak tanımlanabilir. Hastanın kaybettiği dişlerinin yerine aynı fonksiyonları sağlayabilecek ve buna ek olarak estetik bir görüntü sunabilecek yapay diş kökleridir. Kaplama ve diş protezi gibi benzer uygulamalardan daha kullanışlı ve daha fonksiyoneldir. İmplantın hastalara sunduğu faydalar oldukça fazladır. Daha güvenilir ve sağlamdır. Estetik görüntü diğer tedavi yöntemlerine nazaran daha iyidir. Bu tedavi yönteminde hastanın eksik dişleri yerine aynı fonksiyonları gerçekleştirebilecek olan implantlar takılırken sağlam dişlere zarar verilmez. İmplantın farklı türleri vardır. Sizler için bu yazımızda implant yaptırırken nelere dikkat edilmeli ve komple implant nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını açıkladık.

Komple İmplant

Dişler vücudumuzun en önemli parçası görevini görüyor. Yalnızca estetik görüntü olarak tamamlayıcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda sindirim sistemi işleyişinde de önemli bir rol oynuyor. Komple İmplant Nasıl Yapılır? Ancak bazı durumlarda kişiler çevresel ya da genetik faktörler kaynaklı olarak diş kaybı yaşayabiliyorlar. Bireylerin pek çoğu diş sağlığına ve bakımına gereken azami önemi gösterse de dişlerinin çürümesine ve çekilmesine engel olamıyorlar. Böyle durumlardaysa bireylere implant tedavisi yardımcı oluyor. Komple implant ise dişlerinin tamamını çektirmek durumunda kalmış olan kullanıcılara uygulanan bir tedavi yöntemi. Oldukça konforlu ve rahat bir yöntem olması nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor. İmplant yaptırırken şunlara dikkat edilmesi gerekir:

  • İmplantı yapacak olan doktorun başarılı ve tecrübeli olması gerekmektedir.
  • Hastanın çene kemiğiyle implantın birbirine uyumlu olması gerekir. Çene kemiğiyle uyumlu olmayan implantlar bir süre sonra hastanın çeşitli problemlerle karşı karşıya kalmasına neden olabilir.
  • İmplant yapımında kullanılacak olan malzemelerin kaliteli ve onaylı olması gerekir.
  • Kullanılacak olan materyalin muhakkak saf titanyum maddesinden imal edilmiş olması gerekir.
  • İmplant işlemi gerçekleştirilirken ortamın hijyen kurallarına uygun olması gerekmektedir.

 

Silikon Ameliyatı Sonrası Masaj Nasıl Yapılır? Makalemiz ile devam etmek isterseniz buraya bırakıyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...