Koinbox Cevaplıyor: Bitcoin Çalışma Sistemi

Günümüzde ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın, Bitcoin’in nasıl çalıştığına dair soruların arkası kesilmiyor. Her geçen gün yeni yatırımcılar ile buluşan Bitcoin’in çalışma sistemine dair bilgileri Koinbox olarak sizler için hazırladık.

Bitcoin Nasıl Çalışır?

Bitcoin’in nasıl çalıştığını anlatırken, ilk söyleyeceğimiz adım, Bitcoin cüzdanını, mobil cihazınıza veya bilgisayarınıza yüklemeniz olacak. Cüzdanı indirmenizin ardından bir hesap oluşturarak, kendinize ait bir Bitcoin adresi edinmiş olursunuz. Bu adresi, herkese görünür kılarak, tanıdıklarınız ile karşılıklı olarak ödeme işlemlerinde bulunabilirsiniz. Bu uygulama, e-posta göndermeye benzese de tek bir seferlik kullanılabilen bir adres olmasından dolayı farklılık gösterir.

Bitcoin üzerinde yapılan tüm işlemler, blok zinciri denen defter üzerinde kayıtlara geçilir. Temeli kriptografi üzerine olduğu için de kronolojik bir sıralamaya sahip olarak bütünlük sağlanır. Cüzdanlar arası gerçekleşen ve blok zinciri defterine kaydolan bütün uygulamalar işlem olarak adlandırılır. Ayrıca her cüzdanda yer alan anahtarlar sayesinde, kimlik doğrulaması yapılırken, imza sayesinde de bir başkasının düzenleme yapması önlenir.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin almak için kripto para borsalarından işlem gerçekleştirebilir ve alım satım faaliyetlerinde bulunabilirsiniz. Bunun yanı sıra madencilik yaparak da ürettiğiniz blok başına ödül kazanarak Bitcoin elde edebilirsiniz.

Bitcoin Grafiği

Bitcoin’in 2020 senesi grafiğini ele alırsak, 7200 USD fiyatla girdiği yıl içerisinde hem artış hem de azalış gösterdiği periyotlar olduğunu ve dalgalanmalı bir sene geçirdiğini söyleyebiliriz. Özellikle Mart ayında keskin bir düşüş yaşadığını ve 5000 USD seviyelerine gerilediğini görüyoruz. Bunun nedenini ise o dönem Mayıs ayında gerçekleşmesi öngörülen yarılanma ile bağdaştırabiliriz. Bitcoin’in bu yıl içerisindeki en büyük çıkışı ise Ağustos ayında gösterdiğini ve bu ayın 17’sinde 12000 USD değerinin üzerine çıktığını görüyoruz.

Siz de Koinbox’ı ziyaret ederek Bitcoin’e dair güncel grafik incelemesi yapabilirsiniz. Sayfamızdaki grafik üzerinde periyodik aralıkları 1 gün, 1 hafta, 1 ay, 3 ay, 1 yıl veya tüm zamanlar olarak seçebilirken para birimini ise Amerikan Doları, Euro, Çin Yuanı ve İngiliz Sterlini olarak belirleyerek, detaylı bir sorgulama sağlayabilirsiniz.

Bitcoin Fiyatı Ne Kadar?

Bitcoin fiyatı, 17 Eylül tarihi itibarı ile 81.716,51 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin Hacmi Ne Kadar?

Bitcoin’in 17 Eylül tarihi içerisindeki son 24 saatlik işlem hacmi, 257.055.463.669 TL yani 34.228.101.129 USD olarak görülüyor.

Bitcoin Piyasa Değeri Ne Kadar?

Bitcoin’in piyasa değeri 17 Eylül tarihi içerisinde 1.486.868.876.671 TL olarak karşımıza çıkıyor.

1 BTC Kaç Dolar?

1 BTC’nin 10.881,86 Amerikan Dolarına eşit olduğunu görüyoruz.

En güncel kripto para haberleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgilerin yanı sıra piyasalar hakkında uzmanların yapmış olduğu yorumlar dahil pek çok konuda merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: https://www.koinbox.net/

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...