Kış Aylarında Dudak Kurumasını Önlemek İçin 5 Öneri

Dudak kuruluğu özellikle kış aylarında daha fazla yaşanan bir sorundur. Dudak kuruluğunu önlemek için de bazı yöntemler bulunmaktadır. Dudak kuruması nasıl önlenir öğrenmek için okumaya devam edin.

Dudak Kurumasını Önlemek

Dudak kuruluğuna ne iyi gelir madde madde sizler için derledik.

1) Nemlendirici Kullanmak

Dudak kurumasını önlemek için ilk yapabileceğiniz şey dudaklarınız için bir nemlendirici kullanmaktır. Bu nemlendiriciyi düzenli kullanırsanız soğuk kış aylarında dudak kuruluğu problemi yaşamazsınız. Dudaklarınızı kuru hissettikçe nemlendiricinizi tazelemelisiniz. Nemlendirici alırken renklendirici ve parfüm içermeyen ürünleri seçmeye dikkat edin.

2) Günlük Yeteri Kadar Su Tüketmek

Suyun hayatın kaynağı olduğu söylenebilir. Canlı yaşamın oluşmasında, devam etmesinde çok önemli bir rolü vardır. Birçok konuda olduğu gibi cildimizin nemli kalmasında da önemli bir rol oynar. Her gün ihtiyacınız kadar su tüketmelisiniz. Eğer yeteri kadar su tüketmiyorsanız dudak kuruluğu problemi yaşamanız olasıdır. Günlük ihtiyacınız olan su miktarını almayı ihmal etmezseniz dudak kuruluğunu önlemek için önemli bir adım atmış olursunuz.

3) Güneş Işınlarından Korunmak

Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmanın cilt üzerinde ciddi yan etkileri olmaktadır. Kırışıklık, cilt kanseri, leke oluşumu gibi etkilerden bahsedilebilir. Güneş ışınlarının cilde verdiği hasarlardan biri de kuruluk yapmasıdır. Dudaklarınızı güneş ışınlarından korumak için büyükçe bir şapka takabilirsiniz. Aynı zamanda güneşin dik açılarla geldiği saatlerde dışarı çıkmamak da kuruluk yaşama olasılığınızı azaltır.

4) Kimyasallardan Uzak Durmaya Çalışın

Renklendiricili şampuanlar, kokulu sabunlar, beyazlatıcı özelliğe sahip diş macunları gibi ürünleri günlük hayatımızda sıklıkla kullanıyoruz. Bu ürünlerin içeriklerine yeteri kadar dikkat etmeden bilinçsizce kullanmak dudak kuruluğu nedenleri arasındadır. Ayrıca sadece dudaklarınız değil tüm cildinizde kuruluk oluşması muhtemeldir. Gündelik hayatta bu ürünleri mümkün olduğunca azaltmak gerekmektedir. Kullanmak zorunda olduklarınızı da daha az kimyasal içerikli ürünlerle değiştirebilirsiniz.

5) Dudaklarınızı Nemlendirmek İçin Yalamayın

Dudaklarınızı yaladığınız zaman o bölgede oluşan az miktarda da olsa vücudunuzun kendi ürettiği yağı uzaklaştırmış olursunuz. Aslında kısa süreliğine de olsa dudaklarınızı daha nemli hissetseniz de uzun sürede daha çok kurutmuş olursunuz.

Paylaştığımız önerileri dikkate alarak özellikle kış aylarında yaşanan dudak kuruluğunun önüne geçebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...