Kara sıva nasıl yapılır

Kara Sıva Nasıl Yapılır?  

Kara sıva nasıl yapılır bundan önce uygunluğu olarak meteorolojik koşullar. Sıva işleminden önce yüzeyin hazırlanması.  İstenilen miktarda çimentolu kum karışımlı harç imalatı geçerlidir. Köşe profili imalatında kullanılır.

Kara Sıva Öncesi Yapılması Gerekenler

  • Kara sıva  nasıl yapılır uygulamadan önce özellikle beton yüzeyindeki çapakların temizlenmesi gerekir.

  • Yüzeydeki toz ve yapışmaz maddeler fırça ile temizlenmelidir.

  • Uygulama öncesi kuru ve sıcak yüzeyler nemlendirilmelidir. Bu işlem fırça yardımı ile yapılabilir.

Diğer bir yöntem ise duvarı bir hortumla sulamak ve suyla doyurmaktır. Siyah sıva harcının tabana yapışmasında herhangi bir sorun olmaması için tabanın suyu tamamen çekmesi beklenir. Özellikle beton ve brüt beton yüzeylerde mantar önleyici yağ tamamen temizlenmelidir.

Sıvayı 28 günden az betona uygulamayın. İşlenmeden önce siyah sıva ile temas eden tüm metaller boyanarak korozyona karşı korunmalıdır. Konik derzler tamir harcı ile doldurulmalıdır. Yapışmayı iyileştirmek için pürüzsüz yüzeylerin pürüzlendirilmesi gerekir. Örneğin, çentik yapmak için bir kesici kullanabilir veya siyah sıva ve diğer bağlayıcıların yapışmasını sağlamak için özel bir astar malzemesi kullanabilirsiniz. Uygulama takibini kolaylaştırmak için monokromatik primerler tercih edilebilir. Yapışmayı iyileştirmenin bir başka yolu da çimento, su ve kum karışımını yaymaktır.

Kara Sıva Ano Çıtaları

Ano yaklaşık 120-200 cm mesafede yapıştırılır. Yapıştırıldığında, çıtalar ip tarafından pullara kaldırılır. Mutfak, dolap nişleri, sabit mobilya, seramik gibi özel parçaların kamyon, kantar, ölçü ve kare şeklinde olmasına özen gösterilmiştir. Bu noktaların boyutu, gönyesi, izi ve dengesi önemlidir. Yapıştırma için kullanılmış harcın katı olması beklenir.

Maksimum Kara Sıva Kalınlığı

Kara sıva nasıl yapılır  tüm noktalarda aynı yoğunlukta olmalı ve alçı kalınlığı 25 mm’yi geçmemelidir. Anahtar prizleri, buatlar, sigorta kutuları ve ızgara, priz kutuları, duvar ve perde sigorta kutuları gibi benzeri uygulamalar, sıvanın sızmaması için kâğıt bant ve şablonlarla kapatılmalıdır. Cephe ve duvar boşluğundan çıkan her türlü havalandırma delikleri, baca ceketleri veya diğer bileşen kabukları uygun malzeme ile doldurulur ve file ile sıvanır.

Mastarla Yapılması

Alçı mala ile lataların üzerindeki sıvayı çıkarın ve latalar şapa uygun olacaktır. Alüminyum mastar ile aşağıdan yukarıya doğru itilerek ölçümler yapılır. Duvardaki ekstra harç, şap ile birlikte şapta toplanır. Fazla mastar harcı alçı mala ile alın ve boşluğu doldurun. Mastering, duvar yüzeyinde boşluk kalmayacak şekilde tamamlanır. Daha fazlası için https://www.hizliresim.com/blog/   sitesinde detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...