Kağıtta Levrek Diyet Balık Yemeği Tarifi

Kağıtta Levrek Diyet Balık Yemeği Tarifi

Kağıtta Levrek Diyet Balık Yemeği Tarifi levrek; Lezzeti ve dolgun etiyle tercih edilen balık türleri arasında en sevilen balıklardan biridir.

Kağıtta Levrek Diyet Balık Yemeği Tarifi

Diyet balık yemeği tarifi aslında en iyi lezzeti levrekten alsanız da Kayra Levrek ve Tatlı su Levrek de ülkemizde yetiştirilmektedir. Mevsiminde ve en taze zamanında; Izgarada, fırında veya tavada pişirilebilir. Fazla çaba gerektirmeyen bu dev lezzet; en pratik şekilde fırında pişirilir.

Fırında Levrek Tarifi Ve Malzemeler

  • 1 büyük levrek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 limon
  • 2 dal taze kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Balık denilince hemen hemen herkesin aklına levrek gelir; İftar sofralarının en lezzetli alternatiflerinden biridir. Evde yemek yaptığınız andan itibaren kendinizi özel hissetmeye başlayacaksınız diyebiliriz!

Balığınızı iyice yıkadıktan sonra bir süzgeç yardımıyla süzün, daha sonra balığınız büyükse kenarlarında birkaç çizik yaparak daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. Bu da servis tabağında şık bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Balığın içine kekik ve limon dilimlerini sokmaya çalışın. Ayrıca etrafına veya üzerine limon da sürerek kekiği dağıtabilirsiniz.

Küçük bir kapta limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiberi karıştırın ve balığın üzerine gezdirin. Bu malzemeleri balıkla iyi bir şekilde harmanlamak önemlidir, çünkü balığa lezzetini veren bunlardır.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun. Hazırladığınız soslu balığı kağıdın üzerine yerleştirin.

Önceden ısıttığınız fırına balıklarınızı koyabilirsiniz. 200 derecede 25-30 dakika fırında pişirin.

Tarife Daha Fazla Lezzet Eklemek İçin Soğuk Sos

Levrek piştikten sonra özellikle servis sırasında kullanabileceğiniz bir sos tarifi ile daha lezzetli bir maceraya doğru yolculuğa çıkabilirsiniz. Sosu yapmak da oldukça zahmetsiz ve malzemeler oldukça basit. Sadece aşağıdaki malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşur.

Sarımsakları rendeleyip tuz ve zeytinyağı ile bir kapta buluşturduğunuzda bitiyor. Geriye levrek pişene kadar buzdolabında bekletmek kalıyor. Daha sonra sıcak olarak servis ederken fırından çıkan levrekleri ilave etmek yeterlidir.

Sağlıklı, Besleyici ve Hafif Bir Yemek: 200 Kalori

Hafif bir öğün olarak tüketebileceğiniz levrek, bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlık açısından ise kalsiyum gibi mineraller sayesinde çocukların kemik gelişimini destekler ve kas gelişimini etkiler. Balıklarda bulunan bol fosfor sayesinde göz gelişimi ve sağlığı için faydalıdır. Özellikle gelişime uygun yaştaki çocuklar için balık; En esansiyel yağ asidi olan Omega 3 kaynağıdır. Üstelik ortalama porsiyonda 200 kalorilik sağlıklı bir yemek sunuyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...