Kablosuz Kulaklık Markaları Rekabete Devam Ediyor…

Kablosuz kulaklık rekabeti markaların yaptığı güncellemeler ile devam ediyor. Apple’ın 2.nesil kablosuz kulaklığı AirpPods çıktığı gün yoğun ilgi görmüştü. Ancak sonrasında kablosuz kulaklık modelleri arttı. Pek çok marka kablosuz kulaklık yapımını sürdürüp, kulaklık modelleri arasında marka rekabetinin artmasını sağladı. Apple tarafından çıkarılan 2.nesil kablosuz kulaklık AirPods eski popülerliğini yitirmeye başladı. Bunda en etkili faktör, markalar arasında yaşanan rekabettir. Apple fiyat açısından hiçbir marka ile rekabet halinde olmadığından, kablosuz kulaklık seçimi konusunda daha ucuz olan kulaklıklara yönelme olduğunda kaybediyor.

Apple AirPods Üretimi Azaldı

Ulusal Japon Gazetesi olan Nikkei Asia’nın raporları açıklandı. Apple için AirPods üretiminin u yıldan itibaren kısıtlamasının olması, akıllara kablosuz apple kulaklığın tercih edilmiyor mu olduğu sorusunu getiriyor. Şirketin elinde olan ürünleri de satmakta zorlandığı konusunda da birtakım varsayımlar var. Apple kablosuz kulaklık için üretim konusunda şirketin üretim ve satış tablosunda kontrollü bir plan ile hareket ettiği karşımıza çıkıyor.
Apple’ın ArPods üretimi 2021 yılında %25 ile %30 bandında geriledi.
Şirket tarafından üretilmeyi planlanan toplam ünite sayısı önceden 110 milyon adetken, şimdilerde 75 ile 80 milyon arasında olduğundan söz edilir. Endişe verici bir durum olduğundan, gerilmenin nedenleri araştırılıyor. Rekabet etmeyen fiyatları sebebi ile müşteri alıcısının azaldığı söyleniyor. Ayrıca bunun beraberinde, aynı zamanda markanın yeni bir kulaklık hazırlığı yaptığı, alıcıların da yeni modeli beklediği yönünde de bir fikir durumları var. Yüksek satış fiyatlarının mutlaka bu alım tablosunda etkili olduğu düşünülüyor.

Xiaomi Kablosuz Kulaklık

Kablosuz kulaklık sektöründe öncü olarak Apple gösteriliyor. 2016 yılında ilk AipPosds cihaz çıkarıldı. Ancak bunun yanında diğer markalar da buna hemen eşlik etti. İxaomi kablosuz kulaklık da hemen çıkarılan kulaklıklar arasında. Marka bu alanda başarı elde etti ve bir yılda kulaklık satışlarında %55 oranında bir büyüme kaydetti. Apple bu dönemde %22’lik bir düşüş yaşadı. Markanın çıkarmış olduğu kulaklık işlevsellik ya da tasarım açısından müşterilerine aynı hizmeti sunuyor. Elbette ses kalitesi konusunda ya da diğer özellikler konusunda farklılıklar olabilir. Ancak durum gösteriyor ki Apple bu konuda İxaomi üretiminden etkilendi.

Samsung Kablosuz Kulaklık

Kablosuz kulaklık üretiminde samsung kablosuz kulaklık için de başarılı bir sonuç alındığını söylemek mümkün. Kullanıcılar hem tasarımı hem de işlevselliği son derece iyi buldu. Aynı zamanda fiyat performans açısından da bakıldığında Samsung ilk tercih edilenler arasında yer alıyor. Fiyat konusunda rekabetçi bir politika izlemiş olması da önemli. Uygun fiyatlı olan apple ile kıyaslandığında fiyat konusunda son derece avantajlı olan marka, satışlarını büyük ölçüde arttırdı. Elbette aynı zamanda uygun fiyatlı satışı da Apple’ın satışlarının etkilenmesine neden oldu. Kullanıcılar olumlu yorumlar ile kulaklık satışının artmasına destek olmuştur.

Hangi Kablosuz Kulaklığı Almalıyım?

Bakıldığında fiyat performans dışında, en yüksek kalitede olan markalar grubundan bir ürün almak isteyebilirsiniz. Tamamen hangi marka kullanmak istediğiniz, fiyat konusunda bütçeniz gibi bu kriterler üzerinden hareket ederek ona göre kulaklığın alınması sağlanacaktır. Kullanıcı yorumları kapsamında her markanın tercih edilme nedenlerinin farklı olduğu da görülüyor. Teknolojik açıdan aynı özellikleri taşıyan, marka ya da özellik konusunda farklı kriterleri olan kişiler için sunulan markalar arasından bir seçim yapmak kolay olacaktır. Her kitleye hitap edecek şekilde oluşturulan kablosuz kulaklık için tercih tamamen sizin olacak. Ona göre hareket ederek, kriterlerinize göre satın alma işleminin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...