japon korku filmleri

7 Tane Ürkütücü Japon Korku Filmleri

Japonların korku temasına sahip olan filmleri, gerçekten oldukça ürkütücü olabiliyor. Hafızanızdan uzun süre silinmeyecek korku yapımları arıyorsanız, doğru adrestesiniz. Japon korku filmleri listemize birazdan geçeceğiz.

Korku filmleri sevmiyorsanız, izlemekten ürküyorsanız, bu filmleri kesinlikle izlememelisiniz! Çünkü sizlere vereceğimiz filmler, korku filmi türünün en iyi filmleri arasında gösteriliyor. Japon korku filmleri arasında, kullanıcılara göre en korkunç olanları sizler için derledik.

Filmlerimizin isimleri ise;

  • Ringu (1998 yapımı)
  • Onibaba (1964 yapımı)
  • Ju-On: The Grudge (2002 yapımı)
  • Audition (1999 yapımı)
  • Dark Water (2002) 

1)    Ringu (1998)

Gizemli bir biçimde, televizyon ekranlarında oynayan bir video sebebiyle, insanlar ölmektedir. Ölüm sebepleri ise sadece bahsedilen gizemli videoyu izlemek. Filmin temel konusu, videoyu izleyen herkesin 7 gün içerisinde ölmesini temel alır.

Japon korku filmleri izlemek istiyorsanız, Ringu filmi tam bir Japon korku başyapıtıdır. Film bir romanın uyarlaması olarak seyirci karşısına çıkmıştır. Koji Suzuki’nin aynı isme sahip olan romanın uyarlaması olan bu film, kelimenin tam anlamıyla nefesleri kesen cinsten.

2)    Onibaba (1964)

Onibaba, Japonya’nın savaşta olduğu 14. yy tarihinde geçmektedir. Tüm erkekler savaşta olduğu için, kadınlar geçimini farklı yollar ile sağlamaktadır. Örneğin, bataklığa giren samurayları öldürdükten sonra, zırhlarını satarak para kazanmaktadırlar.

Filmde spoiler olmaması amacıyla devamını anlatmasak bile, Onibaba kelimesinin, Japonca karşılığı “Şeytan Kadın” olarak yapılmaktadır. Japon korku filmleri arasında türünün ilk örneklerinden biridir. Korku filmi arayışındaysanız, uzak doğuda ki bu gerilim sizleri çekebilir.

3)    Ju-On: The Grudge (2002)

Bir öğrencinin Amerika’dan Tokyo’ya geliş hikayesi ile film başlar. Öğrenci, sosyal sorumluluk adı altında, hasta kimselere bakmak ile yükümlendirilir. Gittiği bir evin üst katından, oldukça garip sesler yükselmektedir.

Film bu şekilde başlarken, ilerleyen dakikalarda sizleri içine çekecek bir korku filmine dönüşebilir. Kimileri filmi beğenmese bile, Japon korku filmleri arasında global anlamda bilinen bir filmdir.

4)    Audition (1999) / Ölüm Provası

Türkçeye, Ölüm Provası olarak çevrilen bu film, Takashi Miike’nin yönetmenliğinde çekilmiştir. Filmin senaryosunda, 7 yıldır herhangi bir kadınla birlikte olamayan bir adam bulunmaktadır. Bu adam, 7 yıl önce karısından ayrılmış ve o tarihten itibaren hiç kimseyle birlikte olmamıştır.

Arkadaşı bu adam için bir etkinlik düzenleyerek ona uygun olan eşi seçmek ister. Adam yalnızca 1 kadını beğenir fakat beğendiği bu kadının bazı garip özellikleri bulunmaktadır. Japon korku filmleri arasında adını duyurmuş olan “Ölüm Provası” filmi, korku severlere bir diğer tavsiyemizdir.

5)     Dark Water (2002)

Ringu filminin yönetmeni olan Hideo Nakata tarafından yönetilmiştir. 2002 yılında yayımlanan bu filmin, 2005 yılında yapılan bir Hollywood uyarlaması da bulunmaktadır. Eğer, Japonya’da efsaneleşmiş korkulardan birini izlemek istiyorsanız, bu filmi tercih edebilirsiniz.

Sizlere Japon korku filmleri arasında bugüne kadar adından en çok söz edilen filmleri listeledik. Söz edilmelerinin yanı sıra, bu filmleri korkunç bulan kitle de azımsanmayacak kadar fazladır. Eğer korku filmi seyircisiyseniz ve bu yapıtları izlemediyseniz, bir şans vermenizde fayda var.

Sitemizi ziyaret ederek ilgi çekici olan diğer başlıklarımıza da göz gezdirebilirsiniz.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...