iPhone’da Bildirim Ayarları Nasıl Yapılır?

iPhone telefonunuzda yüklediğiniz uygulamalarla ilgili bazı memnuniyetsizlikleriniz mi var? Mesela iPhone uygulamalarından çok fazla bildirim aldığınızda bunları nasıl kısıtlayacağınızı veya çok fazla gelen bildirimlerin nasıl azalma yapabileceğinize dair bilgi sahibi olmak ister misiniz?

Akıllı telefonların icadı sonrasında uygulamalar, insanlara kolaylık sağlayan birçok program bütünüyle beraber uygulamalardan gelen bildirimlerden rahatsız olduğunuzda, çok fazla aldığınız bildirimleri kapamak için siz de iPhone bildirim ayarları nasıl yapılır konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. iOS işletim sistemi iPhone telefonlarda uygulama içeriğine göre sıklıkla gelen bildirimler canınızı sıkıyorsa eğer ve bu uygulama sayısının artışıyla beraber bildirimlerde de artış varsa, bu konuya dur diyebilirsiniz. İnternette araştırmalarınızın sonuç vermesi adına bu rehberde bildirimleri nasıl kontrol altına alırsınız, bunu anlatacağız.

Telefonda, Ayarlar menüsünü açın ve buradan Bildirimler menüsüne tıklayınız.

Bildirim menüsünü açtıktan sonra bu menüde en altta bulunan Bildirim Stili alanına tıklayın. Burada açılan listede yer alan bildirim almak istemediğinize dair uygulamaları seçebilirsiniz, bildirimleri ses çıkarmamasını isteyebilir ya da uyarı şeklinde çıkmasına dair de düzenlemeler yapabilirsiniz.

Herhangi bir uygulama olarak Facebook uygulaması seçelim.

Bildirimlere İzin Ver: Doğrudan bu uygulamadan gelecek bildirimleri kapatmak isterseniz bunu seçebilirsiniz.
Sesler: Sesli bildirim gelmesini istemediğiniz anda bu alandan direkt kapatma işlemi yapabilirsiniz.
Uyarılar: Bildirimler ekranda nerede görünsün ve görünmesin isteğinizi buradan seçebilirsiniz.
Önizlemeleri göster: Telefonunuz kilitli haldeyken bildirimleri gizleme ya da herhangi bir durum olması halinde gözüksün şartı koyabilirsiniz.
Bildirim Gruplama: Uygulamada tüm gelen bildirimlerin gruplanmasını sağlar, isterseniz belirli bir düzenleme ölçütünde de gruplanmasını oluşturabilirsiniz.

Yukarıda yazan maddelerin her birini, istediğiniz tüm uygulamalar için gerçekleştirebilirsiniz. Özelleştirme yapacağınız her uygulamada tek tek ayar yapmak gerekeceğini, toplu düzenleme yapamadığınızı bilmenizi isteriz.

Sadece tüm uygulamalar üzerinde bildirimleri kapatmayı istiyorsanız rahatsız etme modu açabilirsiniz:

Bu modu Ayarlar > Rahatsız Etme menüsü üzerinden ulaşarak yapabilirsiniz. Odaklanmak istediğiniz konularda, bildirimlerden uzak kalmak adına doğrudan seçeneği etkinleştirmek yeterli olmaktadır. Bu sayede herhangi bir şekilde bildirim gelse dahi ekranınızda yansımayacak, siz de bildirimlerinizi ne zaman isterseniz o zaman telefonu elinize alıp görüntüleyebilir olacaksınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...