iPhone Rehberde Kişileri Sıralama İşlemi Nasıl Yapılır?

Rehberde kişi listesi arttıkça karşınıza çıkabilecek bazı problemler bulunmaktadır. Bunlardan biri de arkadaş, aile, iş arkadaşı gibi karmaşık kişi listesini kontrol altına almak çoğu zaman zor ve ihtiyacınızın dışında konular meydana getirebilir. iPhone cihazlarınızla ilgili kişilerin profil fotoğrafı eklemek ya da kişiye özel çağrı sesi çıkartmak harika özellikler olsa da bunların dışında daha da kişiselleştirmek ve sürekli kişi listesi yönetmenin de bazı basit yöntemleri bulunmaktadır.

Bu konularda yapabileceğiniz şey rehber yönetim ayarlarına girmek olacaktır. iPhone rehber düzenleme ile rehber düzenleme alfabetik sıralama işlemleriyle ilgili yapabileceğiniz birçok düzenleme mevcuttur. Bu gibi düzenlemeler, genelde listeleme yapacağınız zamanlarda hem kolay şekilde hem de basit bir şekilde kişi listenizi sıraya koyar. Kimle sık konuşuyorsanız ilgili kişileri daha çok görür ve gereksiz kişilerin de daha fazla sıra dışı olmasını sağlayabilirsiniz.

iPhone Rehberinizi İsme Göre Sıralayın

Rehberinizdeki kişi listesini adlara göre sıralamak istediğinizde yapabileceğiniz en iyi şey iPhone ayarlarda bu düzenlemeyi sıraya koymak olacaktır. Kişiler menüsünden yapabilirsiniz ve hem ister ad, soyad şeklinde isterseniz de soyad, ad şeklinde sıralama yapmak mümkündür.

Aşamalar için öncelikle Ayarlar menüsünü açın. Burada Kişiler seçeceğine gelin. Açılan sayfada “sıralama düzeni” sekmesiyle beraber iPhone kişilerinizi nasıl sıralamak isterseniz seçimlerinizi ekran görüntüsünde yer alan şekilde yapabilirsiniz.

Ad ve soyad şeklinde sıralayabilirsiniz. Eğer bu görünüm yerine soyad ve ad olsun derseniz de buna göre seçimlerinizi yapabiliyorsunuz. Burada görüntü sekmesinden istediğiniz gibi sıralama yapabiliyorsunuz. Ad önce gelsin derseniz ad, soyadı şeklinde ya da tam tersi olarak soyadı, ad şeklinde sıralama yapabilmektesiniz.

iPhone Rehberi Favorilere Ekleme

Ana ekranınızda Kişiler menüsünü açtıktan sonra burada Favori menüsüyle beraber favori ekleme menüsüne hem mesaj hem de telefon ile çağrı yapma için ekleme yapabilirsiniz. Favori kişi için, ilgili kişiyi seçin. Favori eklemek istediğiniz kişiyi favori ekle seçeneğine tıklayıp ekleyin. Sistem sizi mesaj mı yoksa telefon mu eklensin diye favori eklemeye yönlendirir. Bu şekilde sık konuştuğunuz kişilerin favori köşesinde yer almasını da sağlamış olabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...