iPad’de WhatsApp Nasıl Kullanılır?

Dünyanın en çok mesajlaşma uygulaması olarak kullanılan Whatsapp, iPad gibi tabletlerde de kullanılabilir mi? Whatspp’ı iPad’de nasıl açabilirsiniz? iPad’de Whatsapp kullanma yöntemleri ile ilgili sizlere detaylı bir yazı hazırlığında bulunduk.

Apple markasına ait tablet olarak bilinen iPad’i yeni aldığınızda, AppStore açarak birçok uygulama indirebilirsiniz. Bunlardan biri de Whatsapp olursa eğer, tablet üzerinde AppStore’da Whatsapp uygulamasının olmadığını göreceksiniz. Bu durumda WhatsApp’ı iPad’de kullanma nasıl yaparsınız?

iPad’de WhatsApp Açma Yöntemi Nedir?

Bu konuda toplamda iki yöntem bulunmaktadır. İlk olarak iPadOS işletim sisteminde bulunan Safari tarayıcısı, bir masaüstü gibi kullanım sağlanabilir durumdadır. Bu sayede gerektiğinde iPad tabletinizi direkt olarak bir masaüstü bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Bu durumda da Safari ile beraber Whatsapp Web’i açabilir ve Whatsapp’ı basitçe kullanabilirsiniz.

İkinci yöntem ise, App Store içerisinde Whatsapp Web olarak giriş yapılabilir aracı uygulamaları indirmektir. Bu yöntem çok önerilmez. Çünkü verilerinizin güvenliği için dikkat etmek önemlidir. Ancak kullabnmak isterseniz eğer, Whatsapp Web’i aracı birkaç uygulama ile kullanabilirsiniz.

Whatsapp Web’i iPad’te Açma Yöntemi

İlk olarak Safari uygulamasına giriş yapın. Burada Whatsapp Web servisi açıp, internet sitesine giriş yapın. Daha sonra QR kodu okutmak için, telefonunuzdan Whatsapp’ı açın ve Ayarlar menüsünden Whatsapp Web’i girin.

Bu menü içreisinde QR Scan ekranı iPad’de çıkan QR kodu ile okutun ve başarılı şekilde iPad üzerinden artık siz de Whatsapp Web’i giriş yapmış olacaksınız.

Akıllı telefonda kullanılan ya da bilgisayar başında kullanılan Whatsapp gibi olmayacaktır. Fakat iPad’de Whatsapp Web kullanımı sayesinde acil durumlarda, telefon uzak kaldığında, önemli mesaj okumanız ya da yazmanız gerektiğinde direkt olarak tablet ile beraber bunu başarabilirsiniz.

Şunu da unutmamanız gerekir: Whatsapp’ın yüklü olduğu telefonunuz, internete bağlı olmak zorundadır. Eğer akıllı telefonun interneti yoksa, Whatsapp Web’e erişemeyebilirsiniz. Bu nedenle herhangi bir şekilde erişmek istediğinizde, telefonu internete bağlayın diye hata alacaksınız.

iPad’inizde WhatsApp’ı kullanmak için aracı uygulama kullanmak yerine Whatsapp Web ile beraber bunu başarabilirsiniz. En doğru uygun şartlar altında siz de  kaliteli bir kullanım anoamında, Whatsapp Web’i tarayıcı olarak Safari’de çok basitçe açabilir olacaksınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...