iOS’ta Kayıtlı Parolalar Nasıl Bulunur?

iPhone telefonlarda çokça merak edilen konulardan biri de şifreler ve güvenlik konuları oluyor. iPhone’da kayıtlı parolaları bulma, iOS telefonlarda kayıtlı parolalar nerede gibi konular son dönemlerde en çok merak edilen konular olmaktadır. Bir uygulamaya giriş yapılırken şifreyi otomatik doldurma işlemini nasıl aktif edebilirsiniz? Bunu merak ediyorsanız eğer sizler için hazırladığımız özel rehberde birçok detaya, bilgiye ulaşabileceksiniz. iOS işletim sistemine sahip telefonlarınızda tüm web sitelerde, uygulamalarda var olan web site parolalarınızı en hızlı şekilde görmek ve kaydediliniz parolalarda silme, ekleme, düzeltme yapmak istediğinizde neler yapmalısınız? En hızlı biçimde öğrenin.

iOS işletim sistemli cihazlarda kayıtlı parolalarla beraber genelde uygulamalara giriş yapıldığında, web sitelere giriş yapıldığında “Otomatik Doldur” seçeceğiyle beraber siz şifrenizi görmeden, önceden kaydettiğinizi şifreyle anında giriş yapıyorsunuz. Şifrelerinizi görme için iPhone Ayarlar menüsünden tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz. Herhangi bir uygulamada, web sitede kullanıcı adıyla alakalı kullanıcı adı veya şifre hatırlamıyorsanız hemen öğreneceksiniz.

İlk olarak Ayarlar menüsünü açıp, burada yer alan menüler arasında Parolalar ve Hesaplar menüsünü bulun ve açın.

Karşınıza gelen menülerde sizi karşılayan seçeneklerden Uygulama ve Web kısmı yer almaktadır. Buradaki menüye giriş yaparak, içerisinde kullanıcı adı, şifre bilgilerinizi görebilmek mümkündür. Elbette şifre görüntülemede güvenlik adımı çıkacaktır. Onu da geçtikten sonra tüm bilgilere ulaşabilmek mümkün olacaktır.

İlgili alanda isterseniz giriş bilgilerinde şifre düzenleme, kullanıcı adı düzenleme, yeni şifre ekleme, yeni web sitesi veya uygulama için yeni bir hesap ekleyerek bilgileri girme gibi her şey yapabilirsiniz.

Aynı ekranda yer alan Parolaları Oto. Doldur seçeneği, birçok insanın web site, uygulama girişlerinde şifre sorduğu anda otomatik doldurma seçeneğinin çıktığı ve aktif etmek istediği seçenektir. Bu seçenek sayesinde her uygulamaya tek tek giriş yapmaktan artık kurtulabileceksiniz. Parolaları Oto. Doldur seçeneğini etkinleştirme ederek uygulama ya da web sitelere giriş yaparken otomatik olarak kullanıcı adı- şifreyi doldurmaya izin verebilirsiniz. Bu sayede artık sizlerde, sık sık giriş yaptığınız web sitelere, uygulamalara otomatik parola doldurma sayesinde de hızlıca giriş yapabilecek, herhangi bir ek şifre girme uğraşı göstermeyeceksiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...