ios 14 one cikan ozellikler

iOS 14’te Öne Çıkan 5 Özellik Nedir?

Apple, Haziran’da gerçekleştirdiği Worldwide Developers Conference (WWDC) ile beraber yeni sezonda çıkacak olan iOS 14 özelliklerini tanıttı. Şu anda beta erişim olmasıyla beraber iPhone kullanıcılarını memnun edecek bir sürüm ile karşısına çıkan Apple, bu noktada gerçekten de başarılı, ön plana çıkan 10 özelliğiyle beraber kullanıcılarını heyecanlandırıyor.

Bu hafta sunduğu tanıtım ve yaptığı etkinlik ile tüm dünyadaki kullanıcılarına iOS 14 sürümünün tanıtımını yaparak artık telefonlarını güncelleyerek kullanabilirler. imkanı sunan Apple, 2020’de macOS Big Sur, watchOS 7, iPadOS 14 ile beraber telefon işletim sistemi iOS 14. sürümünü de tanıttı. İşte iOS 14 ile birlikte öne çıkan 5 özellik sizlerle…

Resim içinde resim (PIP) modu

Bu zamana kadar birçok telefonda hayretle izlenen özellik olarak bilinirdi. Artık iOS 14 ile birlikte iPhone’da da geliyor. Picture-in-Picture olarak bilinen bu modu ile beraber iPhone telefonunuzda bir video seyrederken, başka bir ekrana geçtiğinizde artık videoyu durdurmanız gerekmeyecek. Küçük bir kutucuk içerisinde izlemeye devam edeceğiniz video ile beraber arka planda da Safari’de arama yapabilirsiniz. Bu en çok FaceTime görüşmesi yaparken de işe yarayacak bir uygulamadır.

Uygulama Kütüphanesi Değişiyor

ios 14 one cikan ozellikler
ios 14 one cikan ozellikler

Android telefonlarda olan bir özellik de yine iOS 14 ile iPhone’a getirildi. Uygulamalar, otomatik şekilde kendi kütüphanesine göre eklenebilir olacaktır. Bu sayede ana ekranda klasör oluşturmak istediğinizde, menüde en sola çekerek karşınıza çıkan kütüphane yardımı ile kullanışlı ana ekran uygulama kütüphanesi yapabilirsiniz.

Arkaya Dokun özelliği (iPhone X ve sonrası)

iOS 14’de dikkat çeken bir diğer özellik ise, iPhone’un en kullanışlı özelliği olma yolunda ilk sıralarda kullanılacak gibi duruyor. Arkaya dokun özelliği olarak bilinen bu özellik, herhangi bir ek donanım kullanmadan kısayol görevi görecek olan arka kapakla ilgili oluyor. iPhone X ve üstü modellerde çalışacak bu özellik ile arka kapağa dokunduğunuzda, Apple logosu bulunduğu alan ile ilgili iki kez ya da seçimlerinize göre 3 kez dokunduğunuzda 23 kısayol kullanabiliyorsunuz. Bunları Ayarlar menüsünde Erişebilirlik menüsü ile ayarlayabilirsiniz.

Gelen aramaların başlık olarak gözükmesi

iPhone telefonuna bir çağrı geldiğinde, tüm ekranı gelen arama kaplıyordu. Whatsapp’ta bir görüşme yaptığınızda da bir kişinin sizi araması durumunda can sıkan durum, ekranı bir anda meşgul etmesiydi. Bu konu da iOS 14 ile birlikte giderildi.

İki seçenek sunulacak ve burada iPhone kilitli değilken aramalarınız başlıklı şekilde sadece yukarıda gözükecektir. Bildirim şeklinde gelen aramada isterseniz tam ekran olarak gözükmediği için kapatabilirsiniz. Yeni hale alışamazsanız isterseniz eski hale geri dönebilirsiniz.

Fotoğraf çekerken video çekmek için QuickTake’i kullanma

iPhone 11, iPhone 11 Pro ve 2020 iPhone SE modelleri arasında kullanılan QuickTake Kamera özelliği, fotoğraf çekimi yaparken gizli modda hiçbir şekilde mod değiştirmeden de video çekebilir olmanıza yardımcı oluyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...