Instagram’da Takip Edilenler Listesi Nasıl Sıralanır?

Dünyanın en popüler sosyal medya ağlarından biri olan Instagram, günümüzde en etkin mecra olmasıyla beraber son derece aktif şekilde kullanılan mecralardan biridir. Son derece başarılı olması, kullanıcı odaklı birçok hizmeti devreye girmesiyle beraber her zaman kaliteli duyurular ve tanıtımlar yapan Instagram, 6 Şubatta da yine yeni bir özelliğini devreye soktu: Takip edilenleri sıralama özelliği oldu. Peki Instagram’da takip edilenler sıralama ne demek?

Instagram kullanıcılarının sıralanması noktasında çoğu zaman karmaşıklık söz konusudur. Birçok konuda karışık şekilde kullanıcıları listeleyen bir algoritmaya sahip olan Instagram, sizlere bu konuda kolaylık sağlıyor. Takip ettiklerinizi, en çok ilişkide olduklarınız, en az iletişimde olduklarınız gibi çeşitlerle beraber kronolojik şekilde sıralama imkanına sahip olabiliyorsunuz.

Instagram’da Takip Edilenler Sıralama Özelliği

Hikaye izleyenlerden tutunda ekranda zaman tüneli olarak gördüğünüz gözüken Instagram, karmaşık algoritmasıyla beraber günümüzde çoğu zaman zor ve karışık sonuçlarla sizi karşı karşıya bırakıyor. Hal böyle olunca da ne yazık ki listelerle ilgili sabit bir algoritma olmaması kafa karıştırıcıdır.

En çok etkileşimde olduğunuz takip ettiklerinizi artık en üstten başlayacak şekilde kronolojik sıralamaya alabilir ve bu şekilde listeleyebilirsiniz. Bununla beraber yeni takip ettikleriniz ve kullanıcı adı olarak hatırlayamadığınız bir hesap olduğunda, bu hesabı da görmek için yeni takip ettiklerinize göre sıralama yöntemiyle beraber kronolojik şekilde sıralama yapabiliyorsunuz.

Instragram’da İlk Takip Ettikleriniz Kimler?

Karmaşık algoritmasıyla beraber son dönemlerde şaşırtıcı özelliklerini peş peşe ortaya çıkartan Instagram’da takip ettikleriniz artık kronolojik sıralamalarda listelenecektir. Karmaşık şekilde listeleme biçim yerine dilediğiniz şekilde listeleme yapabilmek adına en eski ya da en yeni şekilde listelemeyle beraber takip ettiklerinizi sıraya sokabilirsiniz.

Profilinizde Takip seçeneğine tıklayarak buradan sizin takip ettiğiniz listeye sıralayıcı şekilde kolay biçimde ulaşabilirsiniz. “Sırala: Varsayılan” şekilde olarak, sağdaki tiklemeyi yaparak kronolojik şekilde sıralama yapabilirsiniz. İlk takip ettiğiniz profiller kimlerse en eskisinden sıralama ile beraber hepsine ulaşabilirsiniz. Tabi ilk takip ettiğiniz kişiler hakkında sonradan takipten çıkartıp daha sonra tekrar eklediyseniz, yeni takip etmişsiniz gibi gözükeceğini de unutmayın. Genel olarak kullanıcılar, en yeniden eskiye göre sıralama yapacakları gibi bu özelliği en çok kullanacaklarını da biliyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...