Instagram’da Silinmiş Gönderileri Kurtarma Özelliği Ekleniyor

En çok kullanılan uygulamaların başında gelen Instagram’da bir gönderi silindiği zaman tekrardan ulaşılamıyordu. Bunun önüne geçebilmek için yeni bir özellik getirmek için çalışmalar yapıldı.

İnstagram uzmanları tarafından, kullanan kişiler için uzun bir zamandır beklenen ve istenen bir özellik getiriliyor. En sonunda beklenen bu özellik İnstagram uygulaması ile bütünleştiriliyor. Yakın zamanda silinenler ( Recently Deleted) dosyası için özellikle kullanıma sunulmuş olan yeni niteliği sayesinde. Var olan hesap menüsü altında yer alan uygulama ayarlarından ulaşılabilmesi mümkün görünür hale gelecektir.

Hesap özellikleri içinde yer alan ve aynı zamanda ayarlar menüsünden bu özelliğin kullanılabilir hale gelmesiyle birlikte beklenen saklama özelliğine kavuşulmuş olacak. Bazı zamanlarda yanlışlıkla silinebilen içeriklerin kurtarılma niteliği ile önem kazanacak.

Veriler 30 Gün Süreyle Saklanabilecek

Geliştirilen bu yeni özellik ile silinmiş olan fotoğrafları, video içeriklerini, kısa süreli olan Reels videolarını ve IGTV’yi 30 gün süreyle görüntüleyebilme şansına ulaşacak ve tekrardan yüklemenize imkân tanımış olacak.

Hikâye içerikleri ise, silinmiş oldukları andan itibaren 24 saat içinde tekrardan yüklenme imkanına kavuşacaklardır. Bu özellik aynı zamanda İnstagram kullanıcılarını herhangi bir saldırıdan korkmamaları ve çekinmemeleri gerektiğini vurgulama özelliğine sahip olacak. Çünkü öncelikli olarak bilgisayar korsanlarının hesabı ele geçirmelerinden sonra yapmış oldukları ilk işlerden biri, gönderileri tamamen silmek oluyor. Var olan bu yeni özellik ile alışıldığı gibi aşamalı bir biçimde bütün kullanıcılara açılmış olacak ve bu sebeple güncellemek için net bir tarihin söylenmesi şuan an için zor görünüyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...