Instagram Fotoğrafları Nasıl Düzenlenir?

Instagram dünyası hepimizin yarış halinde olduğu, bir kısmımızın da para kazandığı bir mecra halini almış durumda. Anı ölümsüzleştirmenin yanı sıra çok farklı dertler edinmeye başladık bile. Nasıl bir yerde fotoğraf çekmeliyim, fotoğrafın ışığına göre hangi renkler ile üzerinde dokunuşlar yapabilirim ya da kusurlarımı nasıl gizleyebilirim gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Biz sizlerin sorununu gidermek için Instagram Fotoğrafları Nasıl Düzenlenir? sorunuzun cevabını vereceğiz.

Instagram Fotoğrafları Nasıl Düzenlenir?

Instagram fotoğraflarını düzenlemek için bazı uygulamalar kullanmanız gerekmektedir. Bu uygulamalar hangisi diye merak ediyor

sanız eğer hemen merakınızı giderelim. Aşağıda size uygun olan programı indirerek pürüzsüz ve istediğiniz gibi fotoğraflar elde edebilirsiniz.

1.Adobe Photoshop

Sizler için ilk uygulamamız Adobe Photoshopdur. Biraz daha profesyonel olan bu programı hemen herkes kullanamamaktadır. Teknolojiyle içli dışlı olan kişilerin rahatlıkla kullanacağı bir program sayesinde pürüzsüz fotoğraflar elde edebilirsiniz.

2. VSCO

Hemen herkes tarafından bilinen fakat eksik olarak kullanılan bu düzenleme uygulaması ücretli ve ücretsiz olmak üzere diğer uygulamalara oranla daha fazla filtre seçeneği sunmaktadır. Şimdiye dek en kaliteli renk skalasına sahip olan uygulama diyebiliriz.

3. Afterlight

Bir fotoğrafın üzerinde bir kaç uygulama kullanmak için fotoğrafın kalitesini ve çözünürlüğünü düşürdüğü için bir uygulama içerisinde düzenlemenizi bitirmeniz önemlidir. Afterlight ise ihtiyacınız olan tüm özellikleri sunmakta. Filtreleri VSCO uygulaması kadar fazla olmasa da size çok doğal ve eskiltilmiş bir görüntü sunacak kapasitedir.

4. Polarr

Farklı tarzlarda fotoğraf elde etmek isteyenler için Polarr uygulaması sizlere ilginç renk skalası sunacak. Fotoğrafların düzenlenmesinde ayrıntılara önem veren kişiler için en küçük detayları değiştirebilirsiniz.

5. Darkroom

Instagram kullanıcıları tarafından genellikle tercih edilen bu uygulama siyah-beyaz efekt sunmaktadır. Dramatik tonlamaları ve oldukça keskin görünümüyle fotoğraflarınız daha karizmatik hale geldiği gibi daha profesyonel bir görüntü elde etmenize kolaylık sağlayacak.

1 thoughts on “Instagram Fotoğrafları Nasıl Düzenlenir?”

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...