İnsan Hayatını Kolaşlaştıran Yenilikçi Fikirler

Teknoloji son zamanlarda hızla büyümektedir. Her geçen gün yeni teknolojik gelişmelerin yaşanması ile insan hayatı iyice kolaylaştı. İnsanoğlunun tüm yaşam evrelerinde birer devinim yaratıldı ve insanoğlu bulunduğu coğrafyayı geliştiriyor, dönüştürüyor ve kendi cinslerinin yaşamını da kolaylaştırıyor. Bazı teknolojik gelişmeler ise, insan hayatını tamamen kolaylaştırır ve insanların ortak kullanımı haline gelir. Hayatımızı kolaylaştıracak bazı teknolojik gelişmeler:

Gürültü Engelleyici Kulaklıklar

Kalabalık ortamlarda işitme cihazına hiçbir şekilde ihtiyaç duymadan kişisel hoparlör kullanarak ses arttırmak isteyen insanlar için özel üretilmiş ‘gürültü engelleyici kulaklıklar’ hiçbir şekilde ses ve etkileşimlerden etkilenmiyor. Yabancı teknoloji sitelerinin oldukça beğendiği bu kulaklıklar, 2021 tarihinde etkin olarak satışa başlayacağı duyruldu.

Bu ürünün maaliyeti ise oldukça düşük ücrete tabii tutuldu. Gürültü engelleyici özelliği ile akıllı cihazların vazgeçilmez parçası olacağı şimdiden konuşulmaktadır.

Akıllı Motosiklet Kaskı

Akıllı Motosiklet kaskı, teknoloji anlamında gelişmelerin en değerlisi özelliğini taşımaktadır. Oldukça şık bir görünüme sahip olan bu kask içerisinde arka tarafa yerleştirilmiş bir kamera bulunuyor ve ön kısım için ise kamera ve navigasyon uygulaması bulunmaktadır. 170 derecelik açıyı rahatlıkla görebilir, kör noktaları ise anında fark edebilirsiniz. Düşük görünürlükten kaynaklı motosiklet kazalarının önüne geçen bu teknoloji ile çevresel görüş sürücüye sunuluyor. Akıllı Motosiklet kaskı, kullanıcıya yol hakkında tüm detayları sunuyor.

Profesyonel Fotoğrafçılık Deneyimi : Lumu

Lumu, akıllı cihazlara entegre edilen ve kaliteli fotoğraf çekilmesini sağlayan ışıkölçer aletine verilen isimdir. Cihaz iPhone telefonun kulaklık girişine takılarak ve mobil uygulaması aktif edilerek çalışır hale geliyor. Lumu’nun özelliği ışık şiddetini ölçerek fotoğraf çekmenizi kolaylaştırmaktır.

Kaliteli Uyku: Uyku Maskesi

Stress dolu bir yaşam süren insanlar ve koşuşturan insanların daha verimli uyku alabilmesi için geliştirilen Uyku Maskesi, geceleri yatağa uzandığınınızda beyninizi rahatlatacak hafif müzikler ve yapay zeka teknolojisi ile insan beynini tamamen rahatlatıyor. Dinlenme hissi ve enerji kazanmak için en son REM uyku safhasında uyandırarak yorgunluk hissini tamamen ortadan kaldırıyor.

Hava Sirkülasyonu Sağlayan Bisiklet

Bisiklet teknolojisi tamamen değiştiren bu buluş, havada bulunan karbondioksidi ve tozları tamamen parçalayarak bunları filtreler ve oksijen oluşturarak havanın temizlenmesine yardımcı oluyor. Pedallar çevrildiği sürece çalışan bu sirkülasyon, ekolojik dengeyi korumak için oldukça önemli bir buluş.

Akıllı Kilit – Anahtar Kaybeden İnsanlar İçin Müjde!

Anahtarla uğraşmak istemeyen ve sürekli anahtar unutan kişiler için geliştirilen bu buluş sayesinde anahtar kaybetseniz bile endişelenmenize gerek kalmıyor. Akıllı telefonlara yüklenen bir uygulama ile kapıya yaklaştığınızda telefon navigasyon ile kapıyı uyararak kapıyı açıyor, uzaklaştığınızda ise kapıyı otomatik kilitliyor. Bu uygulama 2017 tarihinde bir seminerde tanıtılmış ve istendiği yatırımı almıştır. Onlock olarak ülkemizde bilinen bu sistem TÜBİTAK’tan 150 bin tl hibe alarak yola çıkmıştır. Kısa süre içerisinde değerlenen bu buluş 1,15 milyon kadar yükseldi.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...