Hukuki Süreçlerde Danışmanlık Hizmetleri

Avukatların günümüz şartlarında faaliyetlerini sürdürerek, en iyi şekilde çalışabildikleri büroları olan hukuk büroları, danışmanlık hizmetlerinden dava takip işlemlerine kadar birçok işleme doğrudan baktıkları mekanlarıdır. Hukuk büroları aynı zamanda avukatlık ofisleri ya da avukat büroları olarak da bilinir. Kamu hizmeti verdikleri ve mesleki faaliyetlerini icra ettikleri yerler olan hukuk büroları, avukatların doğrudan faal olarak çalıştıkları yerlerdir.

 

Bir Hukuk Bürosu Nasıl Çalışır?

 

Türkiye’de faaliyeti bulunan hukuk büroları, doğrudan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunlu olmayan, ister T.C. vatandaşı ister yabancı vatandaş olsun. Doğrudan Avukatlık Havana Kuralları, Avrupa Birliği Meslek Etik Kuralları ve Türkiye Barolar Birliği Meslek Etik Kurallarına göre hareket ederek mesleki etik ilkelerine göre hareket ederler. İhtiyaç doğduğu anda iş avukatı gerekiyorsa, avukatlık alanındaki çalışmasını kendisine başvuran kişilere göstermek zorundadır.

 

Hukuk Bürosu Faaliyet Alanları

 

Türkiye’de bulunan hukuk büroları, avukatların tamamı hukuka ilişkili her alanda doğrudan faaliyette bulunmakla yetkili kişilerdir. Avukatların her ne kadar faaliyet alanı sınırlaması olmasa da avukatların birçoğu belli başlı alanlarda uzmanlık göstermektedir. Boşanma davalarında, boşanmada mal paylaşımı ya da nafaka gibi konuların tamamında aile hukukunu temel alan hukuk büroları çalışmalarını gösterir. Bu hukuk bürolarında bulunan avukatların faaliyetleri halk arasında doğrudan boşanma avukatı olarak bilinir.

 

Hukuk Bürosu Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Hukuk bürolarıyla ilgili seçimler konusunda temel baz almanız gerek bazı konular bulunur. Gerçekten sizi dinleyecek, fikirlerinize katkıda bulunacak ve sizi anlayan, huzursuz veya şikayetçi olduğunuz konu hakkında derhal uygulamaya geçebilecek aşamalarda yetkin bir avukatı İstanbul çerçevesinde bularak elbette çalışabilirsiniz. Avukat İstanbul şehri içerisinde bulma konusunda en zengin şehirlerden biri olurken, alanında uzman avukatlara başvurarak hizmet almak ise en doğrusu olacaktır.

 

Hukuk Büroları Hangi Davalara Bakar?

 

Hukuk bürolarıyla çalışılmak istendiğinde faaliyet alanı olarak bakacağı davalarla ilgili bir limit bulunmaz. İflas, boşanma, icra ya da miras avukatı gibi konuların tamamında hukuk bürolarına başvurarak danışmanlık ve avukatlık hizmetleri alabilirsiniz. Hukuku ilgilendiren tüm davalarda avukatlarla rastgele bir hukuk bürosuyla görüşerek bilgi ve danışmanlık alabilir, aktif avukat desteği alabilirsiniz. Hukuk bürolarının en büyük özelliği, sadece davalara bakması değil aynı zamanda hukuki danışmanlık da vermesidir.

 

Birçok hukuk bürosundan alacağınız hukuki danışmanlık kapsamında, sözleşme hazırlanmasıyla ilgili ya da hukuki alanlarda şirket faaliyetlerinize bağlı bilgi edinme konularında danışmanlık olarak hizmet alabiliyor, buna göre bir nevi şirket avukatı olması konusunda avukatlık hizmetlerinden faydalanmış olabiliyorsunuz.

 

Hukuk Büroları Güvenilir midir?

 

Avukatlar, başvuru aldıkları müvekkilleriyle ilgili bilgileri saklama yükümlülükleri bulunur. Böylelikle hukuk bürolarının günümüzde son derece güvenilir olduğunu söyleyebiliriz. Meslek etik kuralları, avukatların bağlı bulundukları barolar tarafınca belirlenmektedir.

 

Hukuk Bürosu Hizmetleri

 

Hukuk büroları arasında Türkiye’de faaliyet gösteren Tekcan Hukuk Bürosu, ekibinde bulunan deneyimli avukat kadrosu sayesinde hukuk hizmetlerini İstanbul’da sürdürür. Geçmişteki deneyimleriyle beraber yüksek deneyim bilgisiyle beraber hukuk hizmetlerinde birçok alana yönelik çalışmalar sürdürür.

 

İş hayatında yaşanacak her türlü zorluklara karşı yasal sorumlulukları bilmek ve danışmanlık alma konusunda iş hukuk avukatıyla görüşmek adına ulaşabilirsiniz. Boşanma avukatlarında, nafaka veya çekişmeli boşanma sorunlarına karşı en iyi şekilde desteği yine Tekcan Hukuk ile alabilirsiniz.

 

Hukuki alanlarda tüm faaliyetlerini sürdüren Tekcan Hukuk Bürosu ile beraber siz de hukuki danışmanlık ve davalarınızda avukatlık hizmetleri için bize ulaşabilir, geçmişten günümüze kadar birçok deneyim ile beraber başarılı çözüm odaklı çalışmaları sürdürmektedir. Hem ulusal hem de uluslararası faaliyetlerinde tüm konularda doğrudan uygulamaya geçen çözüm odaklı yaklaşımla tanışabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...