Hipnoz Nasıl Yapılır

Hipnoz Nedir? Nasıl Yapılır?

Hipnoz nasıl yapılır; Hipnoz, telkin ederek, görerek, konuşarak veya çeşitli nesneler kullanarak üretilen özel bir bilinç halidir. Başka bir deyişle bir trans hali. Hipnoz olan bir insan çevreden gelen herhangi bir uyarıyı (ses ışık koku v.) görmezden gelirken, hipnoz yapan kişinin önerilerini artan bir dikkatle dinler anlar ve uygular. Peki hipnoz nasıl yapılır? Hipnoz teknikleri nelerdir.

Hipnoz Nasıl Yapılır?

Hipnoz yapmak, doğru insanların elinde olduğunda ciddi manada güçlü bir silah yerine geçer. Hipnoz hakkında bilgili, tecrübeli ve çeşitli trans teknikleri bilen hipnotistler, sadece insanları hipnoz etmekle kalmayıp, onların psikolojik sorunlarını da çözebilmektedirler. Peki hipnoz nasıl yapılır?

Hipnoz yapmak için bazı adımları takip etmeniz gerekir. Bu adımları uygun zamanda doğru şekilde uygularsanız, gücün elinizde olduğunun farkına varacaksınız. Hipnoz yapmadan veya kendinize yapılmadan önce hipnoz hakkında bazı bilgileri bilmeniz gerekir.

  • Hipnozda yaşadığınız hiçbir şeyi hatırlayamayız.
  • Hipnozla gizli bilgilere erişebilirsiniz.
  • İstemeseniz de hipnoz olursunuz.
  • Hipnoz eden kişi davranışlarınızı her türlü kontrol edebilir.
  • Hipnozla daha güçlü, yetenekli, sportif ve atılgan olabilirsiniz.

Bu nedenle size hipnoz yapılırken veya başka bir kişiye hipnoz yaparken dikkat etmeniz önemlidir.

Herkes Hipnoz Yapabilir Mi?

Hipnoz yapma deneyimi kişiden kişiye değişir. Hipnozun uygulanabilirliği herkes için olmayabilir. Bazı kişiler hipnoz altında rahatlayıp duygularını daha yoğun yaşasalar da bazı kişiler hipnoz sırasında verdikleri tepkilerin bilinçlerinin ötesinde olduğunu hissederler. Bazı insanlar hipnoz altında neler olduğunu tam olarak anlarlar ve bir hipnozcuyla konuşup duygularını ve deneyimlerini anlatabilirler.

Hipnoz teknikleri birçok insan için uygun olmayabilir. Kişilik bozukluğu, narsisistik kişilik bozukluğu, borderline kişilik bozukluğu ve şizofrenik kişilik bozukluğunda kullanımı bir süre sonra daha faydalı olabilir. Bu kişilik bozukluğunda direkt hipnoterapi uygulaması çok tehlikelidir. Hipnoz, psikoterapiden destek almaya hazır, gerçeklikten kopmamış, belli bir bilinç düzeyine ve yeterli öz-yeterliğe sahip herkes için uygundur.

Hipnoza benze bir konu olan uyku hakkında bilgi almak istiyorsanız, sitemizde yer alan “Uyku Hakkında Kısa Bilgiler” adlı makalemize mutlaka bir göz atmanızı öneriyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...