Güzellik Salonu Eğitiminde Meb Onaylı Uzman Kuruluş Seçimi ve Kudamm Akademi

Almanya’nın başkenti Berlin şehrinde başlamış olan Kudamm Akademi 1998 yılından bu yana hizmetlerini sürdürmektedir. 2004 yılının başlarında Kudamm nail & hand cosmetic firmasıyla ülkemize yeni bir sektör daha eklemiştir.

Protez tırnağı alanında 400’den fazla öğrenciye iş imkânı sağlayan kudamm akademi TRT1, Show TV, Star TV gibi televizyon kanallarıyla iş birliği yaparak halkımızı bu konuda bilgilendirdi. 2004 yılında hizmetlere başlayan sektör 2008 yılında yeni bir adım daha atarak ülkemizin sıcak şehirlerinden olan Antalya’da konaklama eğitimi vererek hızla ilerlemeye devam etti. Bu eğitim içerisinde dahil olan 5 ya da 10 günlük özel programların yanı sıra 20 günlük meb sertifikalı protez tırnak eğitimi için ücretsiz konaklama imkânı tanıyor. Geriye kalan süre zarfında ise şehri tanıyıp görme imkanına da sahipsiniz. Alanında uzman kişiler tarafından eğitimler verilmektedir.

Protez Tırnak Eğitimi

Protez tırnak alanında kendini geliştirmek isteyen öğrencilerin en çok sorduğu soruların başında eğitimin kaç gün sürdüğüdür. Bu sorunun cevabı kişinin ne kadar bilgisi olduğuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ortalama bir öğrenci 10 gün süre içerisinde bu programı tamamlayabilirken bu konu hakkında hiç bilgi sahibi olmayanlarda 20 gün kadar sürebilmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı onaylı programlarda 5 gün, 10 gün ve 20 gün olmak üzere 3 adet kurs imkânını tanınmaktadır.

5 günlük programı alan öğrenciler genel itibariyle daha önce bu alanda eğitim almış fakat bazı detayları almayan ya da en ince ayrıntısına kadar öğrenmek isteyen öğrenciler içindir. 10 günlük eğitimde ise ıslak manikür pedikür eğitimleri haricinde diğer eğitimlerden faydalanabilirsiniz. Bu program daha çok güzellik uzmanlığı eğitimi ya da saç bakım eğitimi almış öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Daha önce bu eğitimlerden almamış bireyler ya da sektöre yeni adım atanların tercihi ise 20 günlük eğitimden yana olmalıdır. Bolca tekrar ve pratiğin yapıldığı bu eğitim tüm konular hakkında bilgi sahibi olmanıza olanak tanır. Bu eğitimlerin birini aldığınız taktirde Kurum Katılım Sertifikasına sahip olursunuz.

Protez Tırnak Eğitiminde Neler Var?

Meslek teori eğitimi ile başlayan programda tırnak anatomisi, hijyen ve protez eğitimleri mevcuttur. Her sistem ve teknik konular detaylı şekilde anlatılmaktadır. Protez tırnak eğitimleri içerisinde doğru törpü teknikleri, şablon sistem jel kullanımıyla tırnak uzatma, tips sistem jel kullanımıyla tırnak uzatma ya da poly jel ile tırnak uzatma eğitimleri mevcuttur. Üstelik bu eğitimlerde canlı modeller ile uygulama imkânı da mevcuttur.

Protez Tırnak Kursu Neden Bu Kadar Önemli?

Uzun tırnak tercihinde bulunan kadınların güzellik kısmında özgüven arttırdığı araştırma sonucu kanıtlanmıştır. Bu araştırma sonucunda ise bu sektörde hızla büyümüştür. Bu sektör uzun tırnak sevenlerin her geçen gün arttığı ülkemizde vazgeçilmez meslekler arasında yer edinmiştir.

Protez Tırnak Kursunda Nelere Dikkat Etmeliyim?

Milli Eğitim onaylı eğitimler veren kudamm akademi dışında da farklı kurumlar mevcuttur. MEB eğitimi vermeyen kurumlarda eğitim almanız durumunda yaptığınız meslek yasal olmayacaktır ve farklı sorunlar çıkarabilecektir. Ayrıca online eğitim veren kurumlarda mevcuttur fakat bu kurumlardan eğitim aldığınız taktirde uygulama alanında yetersiz kalacağınız için çok tavsiye edilmemektedir.

Dikkat edilmesi gereken bir başka mesele ise eğitim aldığınız kişiler uzman eğitmenler olmalıdır. Uzman eğitmen olmanın zor olduğu bu meslekte doğru kişileri bulmak büyük önem taşımaktadır.

Protez Tırnak Eğitimini Kimler Alabilir?

18 yaşını doldurmuş tüm bireyler eğitim hakkına sahiptir. Cinsiyetin fark etmediği bu sektörde hobi ya da meslek olarak düşünen herkese yer verilmektedir.

İş İmkânı Nelerdir?

Yoğun talep alan bu sektörde oldukça fazla iş imkânı mevcuttur. Kendi işiniz olsun istiyorsanız kendi işyerinizi alabilir ya da evinizde bu hizmeti verebilirsiniz. Buna ek olarak kuaför, güzellik salonları, oteller, el ve ayak sağlığı merkezleri ya da protez tırnak satılan işyerlerinde çalışmanız mümkündür.

İpek Kirpik Eğitimi

Protez tırnak kadar yoğun talep alan bir başka eğitim ise ipek kirpik eğitimidir. Dikkat ve tecrübe gerektiren bu eğitimler uzman kişiler tarafından uygulamaları olarak öğretilmesi büyük önem taşımaktadır. Kudamm akademi tarafından verilen meb onaylı bu eğitimler detaylı ve uygulamalı bir şekilde öğrencilere verilmektedir. Göz sağlığına zarar verebilecek davranışlardan kaçınmak için bu eğitimlerde stres en aza inmelidir ve sabırlı olunmalıdır. Heyecan ya da panik olan bireylere tavsiye edilmemektedir. Uygulama esnasında dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise kirpiklerin her biri diğerinde ayrık olmalıdır. Yapışık olması halinde görüntü bozukluğuna sebebiyet verebilmektedir. 4 saat süren teorik eğitimler içerisinde bu bilgilerin tamamı detaylı bir şekilde kudamm akademi tarafından öğrencilere aktarılmaktadır.

İpek Kirpi Eğitiminde Neler Vardır?

Teorik derslere önem verilmesi geren bu programlarda hijyenik bilgiler, kirpik Anatomik bilgiler, araç gereç ve malzeme bilgileri ya da nasıl çıkarılması gibi konulara yer verilmektedir.

İpek kirpik Uygulamasının Avantajları

Birçok kadının saatlerce uğraştığı makyaj yapma işleminde ciddi bir hız kazanarak zamandan tasarruf etmenize olanak tanımaktadır. Rutin kontrollerin yapılması dahilinde 6 ay ya da 1 yıl kullanılabilmektedir. Belirtildiği üzere yapılması gereken rutin kontroller 3 ya da 4 haftaya bir tekrarlanmaktadır.

Kalıcı Makyaj Eğitimi

Kudamm akademi tarafından meb onaylı eğitimler 4 kategori altında verilmektedir. Altın oran ölçümü, kaş tasarımı tekniği, renk bilgilendirme, pudralama tekniği gibi eğitimler mevcuttur. Bu eğitimlerde de canlı model desteği sağlanmaktadır.

Kemik ve kas yapısına göre değişkenlik gösteren kalıcı makyaj konusunun önemi son yıllarda büyük ölçüde artmıştır. Kaş dövmesi olarak da bilinmektedir.

Kalıcı Makyaj Eğitimi İçeriğinde Neler Var?

Teorik derslerin büyük önem arz ettiği bu eğitimde iş güvenliği, hijyen, müşteri ilişkileri ya da cilt analizi gibi konular öğrenciye işlenmektedir. Uygulama alanında verilen eğitimlerde ise kıl atım teknikleri ya da pudra far tekniği gibi konular işlenmektedir. Bunlara ek olarak dudak kısmında ise dudak renklendirme tekniği, mor dudaklar üzerinde pigment seçimi gibi konulara da hassasiyetle yer verilmektedir.

Yapılan dövmenin tekrar silinmesi gibi kalıcı makyajın silinmesi de bir o kadar zordur. Fakat dövme kadar kalıcı olmadığından dolayı gerekli tekniklerin bilinmesi halinde herhangi bir sorun çıkmadan halledilebilmektedir.

Bütün bu eğitimlerden yararlanmak istiyorsanız Kudamm akademi ile iletişime geçebilirsiniz.

https://kudammakademi.com/

 

 

 

 

 

 

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...