Genel

Günümüz de En Karlı İşleri Nasıl Buluruz?

Her birimiz bizlere en çok kazanç sağlayabilecek en karlı işler kurmak isteriz. İşte burada bir detay çıkar karşımıza; Zaman ve çağ değiştikçe insanların yeni ihtiyaçları ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaçlara cevap vermek o zamanın en karlı işleri olmaktadır. İşte biz de en karlı işleri sıralarken aslında değişen zaman koşullarını göz önüne alıp insanların ihtiyaç duyduğu ve yaşamlarını kolaylaştıracak iş fikirlerini belirleyeceğiz. 21 Yüzyıldaki En Karlı İşleri Nasıl Buluruz dediğimiz de ile yapacağımız şey 21 yüzyılın düşünce biçimini kavrayıp en karlı işlerini bulacağız. Bu işleri yapmaya kalktığınız da sektörünün ilk girişimini yapmış olabilirsiniz.

İş bulmak için ülkenin finans durumu iyi olmalı. Yüzyılımız artık 20 yüzyıl değil ve 21 yüzyıl içerisinde yaşıyoruz. 21 yüzyıl ise 2000 yılından itibaren resmen başladı. Şu anda ise 21 yüzyıla gireli daha 20 yıl oldu ve daha bitmesin 80 yıl var. Buna neden değindik? Şu açıdan yani 21 yüzyıl 80 yıl daha devam edip 2100 yılından itibaren 22 yüzyıla giriş yapacağız. Bu detaylar bir girişimci için çok önemlidir. Neden mi? 20 yüzyılda mobil teknoloji bu kadar geliş miydi? Tabi ki hayır 2000 yıllardan itibaren mobil teknoloji gelişmeye başladı ve şu anda da mobil teknoloji dünyasında yaşıyoruz. Yani teknolojik gelişmiş muhtemelen 2100 yılından itibaren de sanal gerçeklik dünyası hepimizin hayatı olacak. Şimdi en karlı işleri yapmak istiyorsanız öncelikle içinde bulunduğumuz 21 yüzyılı anlamak ve ardından 22 yüzyılın gündeminin ne olacağını tahmin etmek gerekiyor. Bunlardan yola çıkarak 21 Yüzyıldaki En Karlı İşleri Nasıl Buluruz sorusunun cevabını buluruz? Şimdi en çok kazanç sağlayacak karlı işleri nasıl buluruz düşüncesine bakabiliriz.

21 Yüzyılda En Çok Kazanç Sağlayacak Karlı İşler

21 yüzyıl ile birlikte neler yaşanmaya başladı. Teknolojik gelişmeler, virüsler, insan sağlığı, beslenme sorunları ve de yapay zekanın gündem oldu. Dikkat ederseniz her bir detay teknoloji ve gelişmişlik üzerine kuruldu. Peki ya insan?

İşte her bir girişim her bir detay teknoloji üzerine kayarken, robotlar ve uygulamalar üzerine kayarken; her biri de insan hayatını kolaylaştırma vaadiyle ortaya çıkarken insan unutuldu. İnsani girişimler restorant, market, tatil dışına çıkmaz oldu. Peki bu kadar değişen teknolojinin getirdiği insani sorunlar nelerdir?

İşte bu düşünce biçimi bize zengin olmamızı sağlayacak bir fırsattır. Girişimci denilen kişi herkesin veya her yerde yazılanları yapması değil. Bir fikir için mücadelesinden dolayı girişim adı verilir. Peki ya nasıl bir girişim?

İnsani Girişim Faaliyetleri

Şimdi iki soruyu birleştirelim; 21 Yüzyılda teknolojinin gelişmişliğiyle doğan insani sorunlardan dolayı nasıl bir girişim yapabiliriz? Bakın düşünce yapımız değişti değil mi? Şimdi bu soruya cevap verelim.

21 Yüzyılda teknoloji devrimi oldu ve teknoloji gün geçtikçe hayatımızın her anında yer alıyor. İşlerimizi kolaylaştırıyor ve birçok insanın yapması gereken işi bu makineler çok daha hızlı yapıyor. Dolayısıyla makineleşmenin ardından teknik boyuttaki bu gelişme ile artık kontrolleri insanlar tamamıyla el almış oluyor. Yer ve mesafe önemi kalmaksızın tüm girişimleri istediğimiz yerden yapabiliyoruz. Bu durumda insan iş gücü düşüşleri meydana geliyor buna bağlı olarakta dağılan aileler, insanların geçin sıkıntısı ve artan robotlar. Hiç şüphesiz ki bu dönemin zenginleri bu teknolojik düzene uyum sağlayan kişilerdir. O halde bu dönemde zengin olmanın yolu teknolojiden geçiyor ancak teknoloji ilerlerken insanlık unutuldu. Ürün bazlı düşünce yöntemi gelişti ve insani düşünce tarzı maalesef ki kayboldu. O halde en karlı işi yapmak ve bu yolla zengin olmak istiyorsak. Öncelikle teknoloji destekli ve insan odaklı bir girişim bulmamız gerekiyor. Peki bu girişim nedir?

Teknoloji Destekli ve İnsan Odaklı Girişim Nedir?

Bu girişimi bulmak aslında değil. Girişim düşüncenin eylem halidir. Dolayısıyla önce düşünce yani fikri buluruz daha sonra bu fikir doğrultusunda eyleme yani girişime başlarız. Fikrimiz teknoloji destekli ve insan odaklı bir girişim yaratmak.

Teknolojinin desteklediği sektörler ve faaliyetler nelerdir: Teknolojinin desteklemediği alan nerdeyse yok gibidir. Ancak en çok; Sanayi, Atölye, Tarım, Sağlık, Ticaret, Bankacılık, Finans, Enerji, Otomotiv, Dokuma, Ulaşım vs gibi alanları en çok etkilemektedir. Tabi bunlar yanında daha fazlası da vardır.

İnsan odaklı faaliyetler: Tarım, Sağlık, Tekstil yani insanların birincil derece ihtiyaçlarına cevap veren faaliyetler. Bu birincil ihtiyaçlar karşılanmadığında ve onlar olmadan insanlar yaşayamaz ve varlıklarını devam ettiremez; Yemek, Su, İçecek, Cinsellik, Uyku gibi.

Şimdi gelin iki faaliyeti birleştirelim; Teknolojin desteklediği alanlar ile İnsan odaklı faaliyetlerden ortak olanlara bakalım. Nedir bunlar? Tarım ve Sağlık alanları olduğu karşımıza çıkıyor.

Şimdi bu iki alandan birini seçelim Tarım mı yoksa Sağlık mı? 21 Yüzyılda teknolojik gelişmişliğe o kadar kapıldı ki insan hayatını kolaylaştıracağız derken insan hayatını zora sokmaya başladı. Teknolojinin getirdiği kolaylık insanlardan birçok sağlık sorununu ortaya çıkardı.

Şimdi zengin olmanızı sağlayacak alan seçtiğiniz sektör hangisi? Sektörü seçtikten sonra artık alt yapıyı ona göre kurabiliriz. Ben kendim için Tarım seçtim. Biraz araştırma yaptığımda insanların birçok sorununu olduğumu gördüm ve her biri de sağlık sorunuydu. Yani insanın yediği şeyler onun sağlığını etkilemekteydi. Bende her şeyin başlangıç yeri olan tarım sektörünü seçtim. Sağlık sektörü ise bitiş aşaması. Yani insanların sağlıkları bozulur başvuru yerleri sağlık sektörüdür. İnsanlar sağlıklarını korumak içinse başvuru yerleri Tarım sektörüdür. Yani;

  • Sağlık – Tedavi Edici
  • Tarım – Koruyucu, Hayati zorunluluk

Kaynak: ilan365.net

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu